Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μ.Αμπάς: “Να μπει μορατόριουμ όσο γίνονται οι διαπραγματεύσεις”

REUTERS
Ο Μαχμούντ Αμπάς ζητεί την επιβολή μορατόριουμ “όσο θα διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις” από το Παρίσι όπου βρίσκεται για συναντήσεις με την γαλλική ηγεσία.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ζητεί από το Ισραήλ να τηρήσει μορατόριουμ στην εποικιστική δραστηριότητα “‘όσο θα διενεργούνται οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις”, όπως δήλωσε σήμερα στο Παρίσι, μιλώντας στο ιδιωτικό ραδιόφωνο Europe 1.
 
“Ζητούμε ένα μορατόριουμ όσο θα διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις, γιατί όσο διεξάγονται διαπραγματεύσεις, υπάρχει ελπίδα”, τόνισε.
 
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες Δευτέρα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο Μαχμούντ Αμπάς είπε ότι επιθυμεί ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να “παρατείνει κατά τρεις έως τέσσερις μήνες” το πάγωμα της εποικιστικής δραστηριότητας στη Δυτική ‘Οχθη.
 
Η ανέγερση νέων κατοικιών άρχισε ξανά χθες σε εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής ‘Οχθης, μετά την εκπνοή 10μηνου μορατόριου, το οποίο οι Ισραηλινοί αποφάσισαν να μην παρατείνουν. Ωστόσο οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν ακόμη δώσει την απάντησή τους για το μέλλον των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, αναμένοντας τη σύγκληση του Αραβικού Συνδέσμου στις 4 Οκτωβρίου.
 
“Δεν επιθυμούμε να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις. Ωστόσο αν η εποικιστική δραστηριότητα συνεχιστεί, θα υποχρεωθούμε να τις διακόψουμε”, επανέλαβε σήμερα ο παλαιστίνιος πρόεδρος, του οποίου οι δηλώσεις στα αραβικά μεταφράστηκαν στα γαλλικά. “Ο Νετανιάχου οφείλει να γνωρίζει ότι η ειρήνη είναι πιο σημαντική από την εποικιστική δραστηριότητα”, επισήμανε.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε