Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μ.Σουλτς: “Χωρίς το μνημόνιο θα είναι η αρχή της φρίκης για τον ελληνικό λαό”

Μ.Σουλτς: “Χωρίς το μνημόνιο θα είναι η αρχή της φρίκης για τον ελληνικό λαό”

«Τρέφουν φρούδες ελπίδες εκείνοι που λένε ότι δεν αποδέχονται το μνημόνιο αλλά μπορούν ταυτόχρονα να μείνουν στην ευρωζώνη. Υπόσχονται ελάφρυνση αλλά στην πραγματικότητα οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή», υπογράμμισε.

Τη στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα επανέλαβε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κουνοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα μέτρα λιτότητας και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι αναπόφευκτα.

Δήλωσε καταθορυβημένος από την αποτυχημένη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης και την προκήρυξη νέων εκλογών και αναφερόμενος σε όσους υποστηρίζουν ότι πρέπει να διακοπεί η αποπληρωμή των δανείων, είπε ότι αποκρύπτουν το γεγονός ότι τότε η Ελλάδα δεν θα μπορεί πλέον να δανείζεται ούτε από τράπεζες ούτε από κράτη και αυτό θα είναι μόνο «η αρχή της φρίκης» για τον ελληνικό λαό. «Τρέφουν φρούδες ελπίδες εκείνοι που λένε ότι δεν αποδέχονται το μνημόνιο αλλά μπορούν ταυτόχρονα να μείνουν στην ευρωζώνη. Υπόσχονται ελάφρυνση αλλά στην πραγματικότητα οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή», υπογράμμισε.

Ο Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε την κατανόησή του απέναντι στους συνταξιούχους, τους φοιτητές, τους επιχειρηματίες και τις ελληνικές οικογένειες που πλήττονται από την κρίση. Έλαβα το μήνυμά σας, σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Τόνισε ότι είναι απαραίτητα τα μέτρα της λιτότητας καθώς η ελληνική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική και το χρέος της χώρας δεν είναι βιώσιμο. Συμπλήρωσε ότι η Τρόικα δεν έχει αποικιοκρατικά σχέδια αλλά αντιθέτως εφαρμόζει ένα πρόγραμμα διάσωσης.

Αναφερόμενος στην επόμενη δόση του πακέτου βοήθειας, δήλωσε ότι καμία χώρα δεν θα την εγκρίνει εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Επεσήμανε ωστόσο ότι πέρα από τη λιτότητα πρέπει να προστεθεί και ένα σύμφωνο ανάπτυξης με τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της ζήτησης ενώ υπογράμμισε ότι απαιτείται η φορολόγηση των πλουσίων.

Τέλος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε έκκληση στην Ελλάδα «να μην εγκαταλείψει το σκάφος τώρα που διαφαίνεται επιτέλους ελπίδα στον ορίζοντα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαψεύδει η Κομισιον ότι επεξεργάζεται σχέδιο για την έξοδο της…

«Δε θέλουμε να υποδουλώσουμε την Ελλάδα»

Η Μέρκελ πήρε τηλέφωνο τον Κάρολο Παπούλια

Καθυστερήσαμε υπερβολικά να βοηθήσουμε την Ελλάδα

 


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε