Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

MH370: Βρήκε κομμάτι του αεροπλάνου αλλά το… παράτησε γιατί βρωμούσε!

MH370: Βρήκε κομμάτι του αεροπλάνου αλλά το… παράτησε γιατί βρωμούσε!

Είναι από τις ιστορίες που μοιάζουν απίστευτες αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινές. Ένας συνταξιούχος γιατρός βρήκε σε παραλία της Νοτίου Αφρικής αλλά το παράτησε… εκεί, γιατί του βρωμούσε. Και δεν ανέφερε ποτέ τίποτα στις αρχές. Μέχρι που το βρήκε κάποιος άλλος!

Φρόντισε τουλάχιστον να βγάλει φωτογραφία, κάτι είναι κι αυτό. “Πρωταγωνιστής” της ιστορίας μας ο Schalk Lückhoff. Ο συνταξιούχος γιατρός βρήκε ένα κομμάτι από συντρίμμια αεροπλάνου σε παραλία στον κόλπο Mossel της Νοτίου Αφρικής στις 23 Δεκεμβρίου.

Του έκανε μεν εντύπωση, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Netwerk24 την περασμένη εβδομάδα, αλλά επειδή ήταν καλυμμένο από πεταλίδες, ανέδυε μια δυσοσμία και το… παράτησε εκεί! «Ήταν ένα αντικείμενο στην άμμο. Ήταν καλυμμένο με σαπισμένα μύδια και δεν το πείραξα, απλά τράβηξα μια φωτογραφία. Δεν κατάλαβα πως είχε διακριτικά αεροπλάνου πάνω του. Μετά την επόμενη παλίρροια, δεν το ξανάδα και υπέθεσα ότι το πήρε η θάλασσα», είπε.

Το κομμάτι που βρήκε ο Lückhoff, το οποίο ήταν καλυμμένο με σαπισμένα μύδια και άμμο, είχε πάνω του τα γράμματα RR, διακριτικά της Rolls Royce, πιθανότατα από τις μηχανές του μοιραίου αεροσκάφους που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014 λίγο αφού είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

Τρεις μήνες μετά την ανακάλυψη του Lückhoff, το ίδιο κομμάτι βρέθηκε ξανά στον κόλπο Mossel, αυτή τη φορά από τον Νοτιοαφρικανό αρχαιολόγο Neels Kruger. Αυτή τη φορά δεν είχε πάνω του ούτε μύδια ούτε φύκια. Και ευτυχώς ο 35χρονος αρχαιολόγος επικοινώνησε με τις αρχές για να ειδοποιήσει πως μάλλον είχε βρει ένα κομμάτι από την πτήση MH370 της Malaysia Airlines.

Είναι το ένα από τα τέσσερα κομμάτια αεροπλάνου που έχουν ξεβραστεί τους τελευταίους μήνες σε παραλίες της Νότιας Αφρικής, της Μοζαμβίκης και του νησιού Ροντρίγκες και τα οποία οι αρχές πιστεύουν πως «σχεδόν μετά βεβαιότητας» ανήκουν στην MH370. Για την ώρα, πάντως, το μοναδικό κομμάτι που επιβεβαιωμένα ανήκει στην πτήση φάντασμα είναι αυτό που είχε βρεθεί τον περασμένο Ιούλιο στο νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό.

Πηγή: NBC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε