Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Μάδησαν” την Μαφία της Καλαβρίας! – Κατασχέσεις 190 εκατ. ευρώ!

Μέχρι και ομάδες ποδοσφαίρου είχαν στην κατοχή τους! Το ιταλικό ΣΔΟΕ στη νότια Ιταλία, κατάσχεσε σήμερα αγαθά, πόρους και τίτλους ιδιοκτησίας αξίας 190 εκατομμυρίων ευρώ.

Μεταξύ των αγαθών που κατασχέθηκαν βρίσκονται επίσης 40 επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα των μεταφορών, της γεωργίας και του εμπορίου, 44 κατοικίες, 12 χώροι στάθμευσης, 60 οικόπεδα και 164 οχήματα, διευκρινίζουν οι δυνάμεις της τάξης σε ανακοίνωσή τους.

Η συμμορία Πέσκε ήθελε να αυξήσει τη δημοτικότητά της μέσω των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων που κατασχέθηκαν, την Interpiana και την Sapri (επαρχία του Σαλέρνο, νότια Ιταλία).

“Χάρη στη σημερινή επιχείρηση, η Ντρανγκέτα είναι πιο φτωχή και κυρίως αποδυναμωμένη”, σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι.

“Σε μερικές εβδομάδες, το κράτος έπληξε σκληρά την οργάνωση και το οικονομικό σύστημα της συμμορίας Πέσκε του Ροζάρνο (νότια Ιταλία), που κυριαρχεί στην περιοχή του Τζόγια Τάουρο (λιμάνι της νότιας Ιταλίας) και είχε επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε όλη την ιταλική επικράτεια: στην Καλαβρία, στην Καμπανία (νότια Ιταλία), στη Λομβαρδία (βόρεια) και στη Ρώμη”, προσέθεσε.

Η επιχείρηση αυτή έγινε χάρη στη συνεργασία της μεταμελημένης 30χρονης Τζουζεπίνα Πέσκε, η οποία είναι κόρη του Σαλβατόρε Πέσκε, επικεφαλής της ομώνυμης συμμορίας.

Σε αντίθεση με την Κόζα Νόστρα, οι μεταμελημένοι αποτελούν αρκετά σπάνιο φαινόμενο στην Ντραγκέτα. Τις τελευταίες εβδομάδες η Τζουζεπίνα Πέσκε οδήγησε επίσης στη σύλληψη της μητέρας της Άντζελα Φεράρο και της 29χρονης αδελφής της Μαρίνα, οι οποίες κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν ως σύνδεσμοι μεταξύ του Σαλβατόρε Πέσκε και των μελών της συμμορίας του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Τζουζεπίνα άρχισε να συνεργάζεται με τις αρχές όταν, λίγο μετά τη σύλληψή της, συνελήφθη και ο σύζυγός της με αποτέλεσμα τα τρία τους παιδιά, τα οποία είναι πολύ μικρά σε ηλικία, να απομείνουν χωρίς γονείς. Σε αντάλλαγμα για τις αποκαλύψεις της, η Τζουζεπίνα αφέθηκε ελεύθερη και ζει σε μυστική τοποθεσία με τα παιδιά της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε