Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μαδούρο στηρίζει Τραμπ – Κατήγγειλε την εκστρατεία μίσους εναντίον του

Μαδούρο στηρίζει Τραμπ – Κατήγγειλε την εκστρατεία μίσους εναντίον του

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο κατήγγειλε «την εκστρατεία μίσους» εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, εκτιμώντας ότι η κυβέρνησή του δεν θα είναι «χειρότερη» από αυτή του Μπαράκ Ομπάμα.

«Εκπλησσόμεθα από την εκστρατεία μίσους κατά του Ντόναλντ Τραμπ σε όλο τον κόσμο, τη Δύση, τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Μαδούρο στον Τύπο. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας επεσήμανε ότι θα περιμένει να αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ προτού εκφράσει οποιαδήποτε άποψη για την εξωτερική του πολιτική.

«Θέλω να είμαι συνετός», τόνισε. «Δεν θα είναι χειρότερος από τον Ομπάμα, αυτό είναι το μόνο πράγμα που διακινδυνεύω να πω». Ο Μαδούρο σημείωσε μάλιστα ότι αναμένει «σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια γεωπολιτική» και εξέφρασε την επιθυμία «να έχει σχέσεις σεβασμού, επικοινωνίας και συνεργασίας» με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η Βενεζουέλα πλήττεται από μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας και έναν πληθωρισμό εκτός ελέγχου, καθώς η οικονομία της έχει καταρρεύσει εξαιτίας της πτώσης της τιμής του πετρελαίου. Η χώρα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα μαύρου χρυσού στον κόσμο, από τον οποίο αντλεί το 96% των εσόδων της.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί για την κατάσταση της χώρας την οικονομική πολιτική του Μαδούρο και την κακή διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνησή του. Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είχε εκφράσει την αγανάκτησή της επειδή ο Τραμπ είχε συγκρίνει τον εαυτό του με τον πρώην πρόεδρο της χώρας Ούγκο Τσάβες, που πέθανε το 2013. Οι σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Καράκας είναι τεταμένες μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Τσάβες το 1999.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε