Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Μαφία και σκουπίδια στην Νάπολη

REUTERS
Την πιθανότητα να έχει παρεισφρήσει στις κινητοποιήσεις για τα σκουπίδια στη Νάπολη η Καμόρα ερευνούν οι ιταλικές δικαστικές αρχές.

Οι διωκτικές αρχές στη Νάπολη ερευνούν την πιθανότητα να εμπλέκονται μέλη της τοπικής Καμόρα στις διαδηλώσεις κατά της κατασκευής χώρου διάθεσης απορριμμάτων κοντά στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας, ανακοίνωσαν χθες δικαστικές πηγές.
 
Οι κάτοικοι του Τερτσίνιο, στην οποία ήδη λειτουργεί χώρος απόθεσης απορριμμάτων στους πρόποδες του Βεζούβιου, έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα κατά της κατασκευής, διαμαρτυρόμενοι για τη δυσοσμία και τα τοξικά απόβλητα που δέχεται η περιοχή. Οι αρχικά ειρηνικές κινητοποιήσεις έχουν εκτραχυνθεί κατά το τελευταίο διάστημα-με αποτέλεσμα χθες να συλληφθούν τρία άτομα με σιδηρολοστούς έπειτα από επίθεση εναντίον αστυνομικών οχημάτων.
 
Η φύση των συγκρούσεων έχει οδηγήσει τις αρχές να ερευνούν το ενδεχόμενο μήπως η τοπική μαφιόζικη οργάνωση Καμόρα-η οποία έχει αποκομίσει τεράστια κέρδη από την παράνομη μεταφορά και καύση τοξικών αποβλήτων-έχει διεισδύσει στο κίνημα διαμαρτυρίας των κατοίκων.
 
«Υπάρχουν πολλά στοιχεία που καταδεικνύουν ότι εγκληματικές οργανώσεις έχουν εμφιλοχωρήσει στις διαμαρτυρίες», τονίζει η ίδια δικαστική πηγή, χωρίς να προσθέτει λεπτομέρειες.
 
Σύμφωνα με την πηγή, οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο και δεν είναι άμεσα σαφές πως οι Καμορίστι επωφελούνται από την υποδαύλιση των κινητοποιήσεων, καθώς οι μαφιόζικες οργανώσεις αρέσκονται να τακτοποιούν τις υποθέσεις τους εν κρυπτώ και παραβύστω.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε