Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μαίνεται η κακοκαιρία στην Ευρώπη – Κινητοποιείται και ο στρατός στη Σκωτία!

ΦΩΤΟ REUTERS

Για πολλοστή μέρα η Ευρώπης παραμένει στο έλεος του χιονιά. Μεγάλα προβλήματα στη Σκωτία, Γαλλία, Γερμανία, Μαυροβούνιο.

Οι καθυστερήσεις στις πτήσεις έχουν γίνει πια… καθημερινότητα για τους Ευρωπαίους, χιλιάδες οδηγοί πέφτουν θύματα των κυκλοφοριακών προβλημάτων και των κλειστών δρόμων. Χαρακτηριστική η κατάσταση στο Εδιμβούργο, όπου οι αρχές κάλεσαν και το στρατό να κινητοποιηθεί και να βοηθήσει να ανοίξουν οι δρόμοι.
Δύσκολες οι μετακινήσεις στο Εδιμβούργο - ΦΩΤΟ REUTERS
Η πρωτεύουσα της Σκωτίας τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται αντιμέτωπη με τις πυκνότερες και μεγαλύτερες χιονοπτώσεις των τελευταίων χρόνων από το 1963 έως σήμερα. Σε ορισμένες περιοχές της πόλης το χιόνι έχει ξεπεράσει σε ύψος και τα 80 εκατοστά.
Λευκό τοπίο στο Βερολίνο - ΦΩΤΟ REUTERS
Οι στρατιώτες προσπαθούν να βγάλουν τα χιόνια και τους πάγους στους δρόμους που οδηγούν πρωτίστως στα νοσοκομεία, στους χώρους όπου υπάρχουν ιατρικά γραφεία και στους οίκους ευγηρίας. Παράλληλα βοηθούν τους κατοίκους των πλέον απομακρυσμένων συνοικιών και πρώτα τους ασθενείς και ηλικιωμένους.
Δεύτερη μέρα... «παγωμένος» ο Πύργος του Άιφελ - ΦΩΤΟ REUTERS
Με το θερμόμετρο να έχει κατέβει στους μείον 20 βαθμούς, τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο Γλασκώβης-Εδιμβούργου παγωμένο και απροσπέλαστο το αεροδρόμιο κλειστό, η Σκωτία είναι αποκλεισμένη όλη την εβδομάδα και οι πολίτες ελπίζουν ότι η ανακοίνωση για βελτίωση του καιρού τις προσεχείς ημέρες να βγει αληθινή.
Χιονισμένο τοπίο - ΦΩΤΟ REUTERS
Την ίδια ώρα, όμως, στα λευκά παραμένει το Παρίσι, αν και η κατάσταση κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο έχει βελτιωθεί αισθητά.
Η Κόκκινη Πλατεία έγινε... λευκή! - ΦΩΤΟ REUTERS
Ντυμένη στα λευκά και η Γερμανία αλλά και το Μαυροβούνιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε