Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μαίνονται οι φωτιές στην Αυστραλία

Μαίνονται οι φωτιές στην Αυστραλία

Πάνω απο 100 πύρινα μέτωπα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο στη Νέα Νότια Ουαλία. Στάχτη έχουν γίνει δεκάδες χιλιάδες εκτάρια δασικής έκτασης.

Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών το Σαββατοκύριακο έδωσε τη δυνατότητα σε εκατοντάδες πυροσβέστες να σημειώσουν πρόοδο στη μάχη τους με εκατοντάδες πύρινα μέτωπα που εξακολουθούν να μαίνονται στη Βικτόρια και τη Νέα Νότια Ουαλία.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην μεγαλύτερη αυστραλιανή πολιτεία υπάρχουν 120 πύρινα μέτωπα και τουλάχιστον 20 απ’ αυτά είναι ανεξέλεγκτα.

Στην ίδια πολιτεία αποτεφρώθηκαν 53 σπίτια και δεκάδες χιλιάδες εκτάρια δασικής έκτασης, καλλιέργειες αλλά και ζώα. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή σημειώθηκε ζέστη ρεκόρ για το Σίδνεϊ, με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στους 45,8 βαθμούς Κελσίου.

Σε ορισμένες περιοχές κοντά στο Σίδνεϊ παρατηρήθηκαν ακόμα υψηλότερες θερμοκρασίες. Στην πόλη Πένριθ, στα δυτικά, το θερμόμετρο έδειξε 46,5 βαθμούς Κελσίου. Στη Βικτόρια το πύρινο μέτωπο μαίνεται στην περιοχή του Γκίπσλαντ όπου ένας άνδρας 80 ετών έχασε τη ζωή του.

Το πτώμα του βρέθηκε στο απανθρακωμένο αυτοκίνητό του κοντά στο Σίτον, μια μικρή πόλη 200 χλμ ανατολικά της Μελβούρνης. Εκτιμάται ότι περίπου δέκα κατοικίες έγιναν παρανάλωμα πυρός στην περιοχή όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πυροσβεστικής θα χρειαστεί πάνω από μια εβδομάδα για να σβηστεί η περιοχή.

Ιδιαίτερα κτυπήθηκε η κωμόπολη Λίκολα ενώ δεν ξεπέρασε τον κίνδυνο και η κωμόπολη Μάφρα.

Διαβάστε

Καίγεται η Αυστραλία – Απειλούνται σπίτια και διαστημικό παρατηρητήριο! – ΦΩΤΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε