Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Μακελάρης Βερολίνου: Είχε στην κατοχή του το όπλο με το οποίο σκότωσε τον Πολωνό οδηγό

Μακελάρης Βερολίνου: Είχε στην κατοχή του το όπλο με το οποίο σκότωσε τον Πολωνό οδηγό

Το όπλο που χρησιμοποίησε στην Ιταλία ο Άνις Άμρι, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης της 19ης Δεκεμβρίου στο Βερολίνο, είναι αυτό με το οποίο σκότωσε τον Πολωνό οδηγό του φορτηγού που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική αστυνομία.

Η ιταλική αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό αφού συνέκρινε τους κάλυκες των σφαιρών που βρέθηκαν στο Βερολίνο και στο Σέστο Σαν Τζοβάνι, στο βόρειο Μιλάνο, όπου ο Άνις Άμρι τραυμάτισε έναν αστυνομικό στις 23 Δεκεμβρίου στη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά των ιταλικών δυνάμεων ασφαλείας.
Ο 24χρονος Τυνήσιος, που διέσχισε την Ευρώπη έχοντας στην κατοχή του το όπλο αυτό μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο, τραυμάτισε στον ώμο τον Ιταλό αστυνομικό.
Η βαλλιστική σύγκριση επέτρεψε στην αστυνομία να καταλήξει με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για να τραυματίσει τον Ιταλό αστυνομικό ήταν το ίδιο με αυτό που σκότωσε τον Πολωνό οδηγό λίγες ημέρες νωρίτερα.
Πλέον οι Ιταλοί ειδικοί που είναι σε επαφή με Γερμανούς ερευνητές ερευνούν αν το ίδιο όπλο χρησιμοποιήθηκε και για τη διάπραξη άλλων εγκλημάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε