Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Μακελειό με 41 νεκρούς στο Ιράκ

Από τη σημερινή επίθεση στην Κερμπάλα. ΦΩΤΟ REUTERS
Από τη σημερινή επίθεση στην Κερμπάλα. ΦΩΤΟ REUTERS

Ακόμη 144 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε διπλή βομβιστική επίθεση στην Κερμπάλα, κατά σιιτών προσκυνητών.

Χάος προκλήθηκε την Παρασκευή στην ιερή πόλη των σιιτών, την Κερμπάλα όταν σημειώθηκε διπλή βομβιστική επίθεση κατά των εκατοντάδων σιιτών προσκυνητών, που είχαν συγκεντρωθεί για την τρίτη και πιο σπουδαία μέρα της θρησκευτικής τους γιορτής.

Δύο αυτοκίνητα ανατινάχθηκαν και σκότωσαν τουλάχιστον 40 ανθρώπους, ενώ ακόμη 145 έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Σύμφωνα με γιατρό σε κοντινό νοσοκομείο που μίλησε στο Reuters, “το νοσοκομείο γέμισε με τραυματίες και παραμορφωμένα πτώματα μέσα σε πλαστικές σακούλες”.

Την επίθεση καταδίκασε σε ανακοίνωση της η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον: “οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις επιθέσεις που σημειώθηκαν αυτήν την εβδομάδα εναντίον σιιτών προσκυνητών στο Ιράκ. Οι ενέργειες αυτές δείχνουν την κυνική ανηθικότητα των τρομοκρατών που θέλουν να αντικαταστήσουν με βία και εκφοβισμό την πρόοδο που επιτεύχθηκε με δυσκολία”.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη επίθεση εναντίον σιιτών προσκυνητών, ενώ στις δύο πρώτες τουλάχιστον 64 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 250 τραυματίστηκαν. 

Οι τελευταίες επιθέσεις έρχονται να προστεθούν στην πολιτική ένταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες με την απαγόρευση σε 500 υποψήφιους να συμμετάσχουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου με την αιτιολογία ότι είναι ύποπτοι για σχέσεις με το παράνομο κόμμα του Σαντάμ Χουσεϊν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε