Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Φανατικός ισλαμιστής ο άνδρας που “μοίρασε” μαχαιριές στο Μόναχο! Ένας νεκρός, τρείς τραυματίες

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

– Τα γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ένας άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του από την επίθεση
– Ο άγνωστος σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες φώναζε “Ο θεός είναι μεγάλος” και μαχαίρωνε όποιον έβρισκε μπροστά του
– Όλα έγιναν σε σιδηροδρομικό σταθμό του Γκράφινγκ έξω από το Μόναχο νωρίς το πρωί

Βέβαιες ότι ο άνδρας που άρχισε να μαχαιρώνει κόσμο σε σταθμό προαστιακού έξω από το Μόναχο ήταν φανατικός ισλαμιστής είναι πλέον οι γερμανικές αρχές.

Ένας άνδρας βαριά τραυματισμένος από επίθεση με μαχαίρι που είχε δεχθεί νωρίτερα σήμερα σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στο Μόναχο υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο. Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η επίθεση που σημειώθηκε από ένοπλο άνδρα έχει “εκ των προτέρων ισλαμιστικό” κίνητρο. Ο άνδρας που υπέκυψε ήταν μεταξύ των τεσσάρων θυμάτων της επίθεσης. Οι άλλοι τρεις φέρουν ελαφρά τραύματα.

Φωτογραφίες Reuters

“Το πολιτικό κίνητρο για την πραγματοποίηση της επίθεσης αυτής σίγουρα δεν μπορεί να αποκλειστεί”, είχε δηλώσει νωρίτερα εκπρόσωπος της αστυνομίας της Άνω Βαυαρίας. Ο δράστης, “ένας νεαρός άνδρας”, συνελήφθη και “δεν είναι πολύ συνεργάσιμος”. Ο άνδρας αυτός “μοίρασε μαχαιριές γύρω του”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 05.00 το πρωί τοπική ώρα (06.00 ώρα Ελλάδας) στον σιδηροδρομικό σταθμό του Γκράφινγκ, μιας μικρής πόλης νοτιοδυτικά του Μονάχου.

Φωτογραφίες Reuters

Η γερμανική αστυνομία ελέγχει αναφορές αυτοπτών μαρτύρων, σύμφωνα με τις οποίες ο άνδρας φώναξε “Ο Θεός είναι μεγάλος” κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μετέδωσε η Bayerischer Rundfunk. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε