Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μακελειό στη Νιγηρία σε αγορά με 30 νεκρούς

Σύμφωνα με τους εμπόρους δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ψαραγορά της Μπάγκα, την ώρα που έξι άνδρες άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν φερόμενοι ισλαμιστές αντάρτες που πιστεύεται ότι ανήκουν στην οργάνωση Μπόκο Χαράμ άνοιξαν πυρ και πυροδότησαν βόμβες σε μία αγορά στην πόλη Μαϊντουγκούρι, στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπως ανακοίνωσε ο στρατός και νοσοκομειακές πηγές.

“Υπάρχουν τουλάχιστον τριάντα νεκροί”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία νοσοκόμα από το νοσοκομείο του Μαϊντουγκούρι. Η ίδια δεν έδωσε ακριβή αριθμό των νεκρών, εξηγώντας ότι οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από στρατιώτες.

“Τουλάχιστον 30 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά”, σκοτώθηκαν σύμφωνα με έναν έμπορο, τον Μαϊράμι. Ένας άλλος έμπορος, με το όνομα Γκάνα, έκανε λόγο για περισσότερους νεκρούς. “Πυροβόλησαν για να σκοτώσουν. Στη συνέχεια σημειώθηκαν πολλές εκρήξεις. Είδα τρία στρατιωτικά φορτηγά γεμάτα με σορούς να απομακρύνονται από την αγορά”, συνέχισε ο ίδιος.

Ο εκπρόσωπος της μονάδας Joint Task Force (JTF) του νιγηριανού στρατού, ο αντισυνταγματάρχης Χάσαν Μοχάμεντ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: “Περίπου στις 13:30 (τοπική ώρα) σήμερα το απόγευμα ένοπλοι άνδρες που φέρονται να είναι μέλη της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν και άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων στην αγορά Μπάγκα στο Μαϊντουγκούρι”.

Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ ο στρατός σκότωσε οκτώ ισλαμιστές αντάρτες και απενεργοποίησε τρεις βόμβες με ελεγχόμενη έκρηξη. Πάντως όπως επεσήμανε έχουν τραυματιστεί πολλοί άμαχοι, όμως “κανείς δεν έχει σκοτωθεί μέχρι τώρα που σας μιλάω”.

Όπως σημείωσε ο Μαϊράμι, προτού ανοίξουν πυρ, οι άνδρες φώναξαν στους πωλητές και τους πελάτες στην αγορά ότι συνεργάζονται με την αστυνομία και τον στρατό για τη σύλληψη μελών της Μπόκο Χαράμ. Την προηγούμενη εβδομάδα έμποροι της αγοράς αυτής είχαν συλλάβει έναν άνδρα τον οποίο υποπτεύονταν ότι είναι μέλος της ισλαμιστικής οργάνωσης και τον είχαν παραδώσει στον στρατό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε