Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μακελειό στην Άγκυρα! Τουλάχιστον 20 νεκροί από διπλή έκρηξη! Δεκάδες τραυματίες – Σοκαριστικές εικόνες

Φωτό twitter / @anadoluagency
Φωτό twitter / @anadoluagency

– Σφοδρή διπλή έκρηξη βάφει ξανά με αίμα την Τουρκία
– Για τουλάχιστον 20 νεκρούς κάνουν λόγο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με τον αιρθμό να είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί
– Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι τρατυματίες είναι πολύ περισσότεροι από 50
– Πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο όπως μεταδίδει το CNN Turk
– Για “επιχείρηση αυτοκτονίας” κάνει λόγο το πρακτορείο ειδήσεων “Ανατολή”
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ

Η Τουρκία έχει αιματοκυλιστεί ξανά. Μία διπλή έρκηξη σημειώθηκε σε διασταύρωση κεντρικού δρόμου στην Άγκυρα, κοντά σε σιδηροφρομικό σταθμό. Οι πληροφορίες μεταφέρονται με επιφύλαξη από τα δεθνή μέσα ενημέρωσης, ωστόσο η ενημέρωση και από την Τουρκία κάνει λόγο για δεκάδες τραυματίες, ενώ εκφράζονται φόβοι και για νεκρούς.

Ο Independent με έκτακτη ενημέρωση κάνει λόγο για τουλάχιστον 20 επιβεβαιωμένους θανάτους, ενώ τα διεθνή μέα ενημέρωσης θεωρούν μαθηματικά βέβαιο πως ο κατάλογος των νεκρών θα αυξηθεί.

Το πρακτορείο Dogan κάνει λόγο για νεκρούς, ενώ έδωσε στην δημοσιότητα κι ένα βίντεο που επεικονίζει τις δραματικές στιγμές μετά την διπλή έκρηξη, με τους τραυματίες να είναι πεσμένοι στο δρόμο.

Δείτε βίντεο, στιγμές μετά την φονική, διπλή έκρηξη:  

 

Φωτό twitter / @anadoluagency

Φωτό twitter / @anadoluagency

Φωτό twitter / @anadoluagency

Φωτό twitter / @anadoluagency

Φωτό twitter / @anadoluagency

  

 

 

Ο ρεπόρτερ του CNN Turk μετέδωσε πως η διπλή έκρηξη έγινε ενώ είχε προγραμματιστεί μία “ειρηνική” πορεία διαμαρτυρίας για τις διαμάχες μεταξύ του τουρκικού κράτους και των Κούρδων μαχητών.

Τα ακριβή αίτια της έκρηξης δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, ενημερώθηκε από τους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας για την διπλή έκρηξη.

Ειρήνη – Ψωμί – Δημοκρατία

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» ενδέχεται να πρόκειται για επιχείρηση αυτοκτονίας. Οι πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων προς το παρόν είναι συγκεχυμένες. Γίνεται λόγος, ωσόσο, για τουλάχιστον είκοσι νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν με χρονική διαφορά 10-20 δευτερολέπτων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι συγκεντρωμένοι μπροστά από το σταθμό θα έπαιρναν μέρος στη διαδήλωση που είχαν οργανώσει από κοινού η συνομοσπονδία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ΚΕΣΚ, η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων ΝΤΙΣΚ, η Ένωση Ιατρών Τουρκίας (ΤΤΒ) και η Ένωση Επιμελητηρίων Μηχανικών (ΤΜΜΟΒ) με τίτλο «Σε πείσμα του πολέμου, ειρήνη εδώ και τώρα -Ειρήνη-Ψωμί-Δημοκρατία.

Επιμέλεια: Χρήστος Μαυραγάνης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε