Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μακελειό στο Αφγανιστάν με την υπογραφή των Ταλιμπάν

Επτά νεκροί, μεταξύ των οποίων 2 αρχηγοί της αστυνομίας και 3 γερμανοί στρατιωτικοί, και 9 τραυματίες από την έκρηξη στην επαρχία Τάκχαρ. Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της αστυνομίας για το βόρειο Αφγανιστάν , ο επικεφαλής της αστυνομίας για την επαρχία Τάκχαρ και τρεις γερμανοί στρατιωτικοί. Αλλοι 9 τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει τα γραφεία του κυβερνήτη της επαρχίας στο βόρειο Αφγανιστάν.

Μεταξύ των 9 τραυματιών βρίσκεται ο κυβερνήτης της Τάκχαρ Αμπντούλ Τζάμπαρ Τάκοου. Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Της επίθεσης επέζησε ο ανώτατος διοικητής των ξένων δυνάμεων στο βόρειο Αφγανιστάν, ο οποίος βρισκόταν εντός του κτιριακού συγκροτήματος που στεγάζει τα γραφεία του κυβερνήτη της Τάκχαρ την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη, δήλωσε παράλληλα εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στο Ρόιτερς.

“Ο δοικητής της περιφερειακής βόρειας διοίκησης βρισκόταν μέσα στο κτιριακό συγκρότημα και δεν σκοτώθηκε από την έκρηξη”, σημείωσε ο ταγματάρχης Τιμ Τζέιμς, εκπρόσωπος της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ISAF.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε