Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μακελειό στο Βερολίνο! Νταλίκα έσπειρε το θάνατο σε χριστουγεννιάτικη αγορά

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– Εννέα νεκροί και δεκάδες τραυματίες από εισβολή νταλίκας σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά
– Οι γερμανικές αρχές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται και για απλό τροχαίο
– Θυμίζει έντονα την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας με τους δεκάδες νεκρούς
– Νεκρός ο συνοδηγός, συνελήφθη ο οδηγός, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους
– Η νταλίκα είχε πολωνικές πινακίδες, εξετάζεται το ενδεχόμενο “πειρατίας”
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες, νταλίκα έσπειρε τον θάνατο σε χριστουγεννιάτικη υπαίθρια αγορά στο Βερολίνο.

Το γεγονός πως αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ο οδηγός δεν έκοψε ταχύτητα, η ομοιότητά με την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, αλλά και η δολοφονία την ίδια ημέρα του Ρώσου Πρέσβη στην Τουρκία μοιάζουν να προκρίνουν την περίπτωση της τρομοκρατικής επίθεσης, παρά ενός απλού τροχαίου δυστυχήματος.

 

Σε κάθε περίπτωση η ξέφρενη πορεία της νταλίκας μέσα στην υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά, κόστισε τη ζωή 9 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. “Η αλληλουχία των γεγονότων υποδεικνύει είτε ατύχημα είτε επίθεση”, είπε ο υπουργός Εσωτερικών του συνομόσπονδου κρατιδίου του Βερολίνου Αντρέας Γκαϊσέλ.

Η νταλίκα που έπεσε πάνω στο πλήθος είχε πολωνικές πινακίδες κυκλοφορίας και ανήκε σε μια εταιρεία διανομής από την Πολωνία. Η εταιρεία ανέφερε πως το φορτηγό έφυγε το απόγευμα της Δευτέρας από την Πολωνία με προορισμό το Βερολίνο αλλά πως στις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα) χάθηκε η επικοινωνία με τον οδηγό.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας μεταφορών, μίλησε στον πολωνικό ραδιοφωνικό σταθμό TVN24 χρησιμοποιώντας μόνο το όνομα «Ariel Z», όπου δήλωσε πως ο οδηγός είναι ξάδερφός του, σημειώνοντας πως «βάζει το χέρι του στη φωτιά» ότι δεν κρύβεται αυτός πίσω από την επίθεση.

Όπως είπε, ο ξάδερφός του ήθελε να περάσει το βράδυ στην πόλη ενώ πρόσθεσε πως δεν θα μπορούσε να φανταστεί με τίποτα ότι αυτός είναι υπεύθυνος για την σύγκρουση καθώς είχε 15ετή εμπειρία οδήγησης φορτηγών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το φορτηγό επέστρεφε στην Πολωνία, έχοντας ξεκινήσει από την Ιταλία. Επρόκειτο να ξεφορτώσει εμπόρευμα στο Βερολίνο, όπου ο οδηγός θα έκανε διάλειμμα στο ταξίδι. Πλέον εξετάζεται και το ενδεχόμενο το φορτηγό σε κάποια στιγμή της πορείας τους να έπεσε θύμα πειρατείας.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο οδηγός της νταλίκας φέρεται να έχει συλληφθεί και ο συνοδηγός να είναι νεκρός.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε