Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μακρόν εναντίον Τραμπ για τις κυρώσεις στον Πούτιν!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Οι νέες κυρώσεις της Ουάσιγκτον σε βάρος της Ρωσίας που ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ θα έχουν «έκνομες» επιπτώσεις, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να πλήξουν ευρωπαϊκές εταιρείες, επισήμανε σήμερα η γαλλική διπλωματία.

«Αυτό το νομοσχέδιο, εφόσον εγκριθεί, θα επιτρέψει την θέσπιση μέτρων σε βάρος ευρωπαϊκών φυσικών ή νομικών προσώπων. Εξαιτίας αυτού, οι επιπτώσεις που θα έχει αυτό το κείμενο εκτός της χώρας μοιάζουν έκνομες σε σχέση με το διεθνές δίκαιο» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του γαλλικού ΥΠΕΞ Ανιές Ροματέ.

«Προκειμένου να προφυλαχθούμε από τις εξωεδαφικές αυτές επιπτώσεις της αμερικανικής νομοθεσίας (ή άλλων νομοθεσιών), θα πρέπει να εργαστούμε για την υιοθέτηση των δικών μας διαθέσιμων μέσων σε εθνικό επίπεδο και την επικαιροποίηση των διαθέσιμων μέσων σε ευρωπαϊκό επίπεδο» συμπλήρωσε η ίδια.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε χθες την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, προκαλώντας την οργή της Ευρώπης, καθώς επιτρέπει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος ευρωπαϊκών επιχειρήσεων του ενεργειακού τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε