Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μαλαισία: Έκρυψε στις βαλίτσες του 95 φίδια και πήγε φυλακή!

FOTO EUROKINISSI
Διακινούσε είδη άγριων ζώων στι ΗΠΑ, συνελλήφθη στην Κουάλα Λουμπούρ

Ο 52χρονος Ανσον Γουόνγκ, προδόθηκε από τις αποσκευές του. Είχε κρύψει 95 βόες, δύο οχιές ρινόκερους και μια χελώνα “Ματαμάτα” και προσπάθησε να τα βγάλει έξω από τη χώρα.
 
Ο Γουόνγκ συνελήφθη ενώ ταξίδευε με ενδιάμεσο σταθμό από το νησί-κρατίδιο της Μαλαισίας, Πενάνγκ, στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, στις 26 Αυγούστου όταν το προσωπικό του αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ ειδοποιήθηκε για μία αποσκευή η οποία είχε σκιστεί ενώ βρισκόταν στον ειδικό ιμάντα.
 
Οι αρχές ανακάλυψαν τα φίδια και συνέλλαβαν τον 52χρονο, ο οποίο καταδικάστηκε σε 6μηνη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 61.000 δολαρίων.
 
 
Ο δράστης είχε ήφη καταδικαστεί στις ΗΠΑ ΤΟ 2001 για διακίνηση ειδών άγριας ζωής. Ομολόγησε την ενοχή του και θα εκτίσει την ποινή του στις 13 Σεπτεμβρίου.
 
Σύμφωνα με το νόμο στη Μαλαισία, ο Γουόνγκ θα μπορούσε να τιμωρηθεί με επτά χρόνια κάθειρξη και να του επιβληθεί πρόστιμο 32.000 δολαρίων για κάθε φίδι.
 
Η οργάνωση για την παρακολούθηση του εμπορίου ειδών άγριας ζωής, TRAFFIC, ανακοίνωσε ότι η ποινή δείχνει την απροθυμία των αρχών της Μαλαισίας να τιμωρήσουν αυστηρά τους εγκληματίες της διακίνησης άγριας ζωής και να δείξουν στον κόσμο ότι δεν αστειεύονται.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε