Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μαλί: Χιλιάδες χριστιανοί και μουσουλμάνοι προσεύχονται μαζί για την ειρήνη

Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα στο Μπαμακό σε μια μεγάλη κινητοποίηση για την ειρήνη στο Μαλί.

Mετά από πρωτοβουλία των εκπροσώπων των τριών μεγαλύτερων θρησκειών της χώρας, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν από το πρωί στο στάδιο Μοντίμπο Κέιτα, στο κέντρο της πρωτεύουσας, οι κερκίδες του οποίου είχαν γεμίσει από θεατές. Καθολικοί, μουσουλμάνοι και προτεστάντες ιερωμένοι προσευχήθηκαν και έκαναν έκκληση για “ειρήνη” στο Μαλί.

“Στείλαμε ένα μήνυμα ειρήνης εκ μέρους όλου του λαού του Μαλί”, που περιλαμβάνει “τους πολιτικούς, το λαό, ακόμη και αυτούς που κρατούν όπλα στα βόρεια της χώρας”, εξήγησε ο πρόεδρος του Ανώτατου Ισλαμικού Συμβουλίου (HCIM), Μαχμούντ Ντίκο.

“Έχουμε προβλήματα, πρέπει να δώσουμε τα χέρια, να ξεχάσουμε τις διαφορές μας και να σώσουμε το Μαλί”, πρόσθεσε, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στο Γκάο, την κυριότερη πόλη του βόρειου Μαλί, που το πρωί δέχτηκε επίθεση από τους αντάρτες Τουαρέγκ. “Με όσα περνάει σήμερα το Μαλί, αν προσθέσουμε και κυρώσεις, θα αποδειχθεί μια δοκιμασία που δύσκολα θα την αντέξουμε. Ελπίζουμε ότι η CEDEAO (η Οικονομική Ένωση της Δυτικής Αφρικής), η διεθνής κοινότητα, όλος ο κόσμος, θα δείξουν ευαισθησία απέναντι στην κατάσταση της χώρας”, υπογράμμισε.

Οι συμμετέχοντες ήταν κυρίως νέοι που έψελναν εναλλάξ σούρες του Κορανίου και χριστιανικές προσευχές.

Την ίδια ώρα, σε άλλο στάδιο, οργανώθηκε μια συγκέντρωση υπέρ της στρατιωτικής χούντας. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά του καθεστώτος του ανατραπέντος προέδρου Αμαντού Τουμάνι Τουρέ, της Γαλλίας και των γειτονικών χωρών που απείλησαν με κυρώσεις αν δεν αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη μέχρι την Δευτέρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε