Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Manifesto: Το ΔΝΤ έχει μιλήσει με τους Έλληνες που δεν τα βγάζουν πέρα;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Μπορεί τα πράγματα στην Ιταλία να είναι ρευστά μετά το δημοψήφισμα, ωστόσο ο Ιταλικός Τύπος σήμερα (14-12-2016) ασχολείται με… την κατάσταση στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια σχολιάζουν τον “πόλεμο” που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο ΔΝΤ και την κυβέρνηση ενώ η Manifesto αναρωτιέται αν οι υπεύθυνοι των διαφόρων οικονομικών οργανισμών έχουν μιλήσει ποτέ με τους Έλληνες που δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους.

“Οι υπεύθυνοι των διαφόρων οικονομικών οργανισμών οι οποίοι κάνουν τις προτάσεις αυτές έχουν μιλήσει ποτέ, στην Ελλάδα, με τους ανθρώπους που δυσκολεύονται ή αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος και τον φόρο για τα ακίνητα” διερωτάται η ManifEsto. H εφημερίδα τονίζει ότι η αύξηση των φόρων έχει εξαντλήσει τη χώρα και ότι η ελληνική κυβέρνηση θέτει, στις κύριες προτεραιότητές της, τη μείωση της φορολογικής πίεσης.

Από την άλλη το περιοδικό Left αναλύει τη θέση του ΔΝΤ και αναφέρει πως λόγω της κατάστασης που επικρατεί αλλά και επειδή κάποιες μεταρρυθμίσεις είναι σε εξέλιξη “ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5%, για την Ελλάδα θα ήταν αρκετό”.

Παράλληλα, το περιοδικό προσθέτει ότι “είναι σαφές πως η συζήτηση που αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα αποτελεί κύριο θέμα για τις εξελίξεις της ελληνικής κρίσης” και πως “το κείμενο των Τόμσεν και Όμπσφελντ δείχνει ότι το ΔΝΤ λαμβάνει αποστάσεις από τη γερμανική κυβέρνηση”.

Σύμφωνα με το Left, ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει δείχνει και τα προβλήματα ανάμεσα στους δανειστές, οι οποίοι διαφωνούν μεταξύ τους.

Σε «νέα σύγκρουση ανάμεσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα» αναφέρεται η εφημερίδα «Il Manifesto».  Προσθέτει, ότι με μια άκρως διφορούμενη τοποθέτηση, μέσω διαδικτύου, ο υπεύθυνος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ευρώπη, Πολ Τόμσεν, «από την μία δηλώνει ότι ο Οργανισμός του θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να ακολουθήσει την πορεία της βιώσιμης ανάπτυξης», από την άλλη, όμως, «το ΔΝΤ θεωρεί ότι η χώρα χρειάζεται νέες φορολογικές και συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις. Δηλαδή, νέες περικοπές».

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε