Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαντλίν: Μπορεί να είναι ζωντανή! Κρίσιμα στοιχεία στη Scotland Yard! [vid]

Μαντλίν: Μπορεί να είναι ζωντανή! Κρίσιμα στοιχεία στη Scotland Yard! [vid]

Λίγες μέρες πριν συμπληρωθούν 10 χρόνια από την πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν, οι Βρετανοί αστυνομικοί έχουν μια “σημαντική” γραμμή έρευνας.

Ο επικεφαλής της Scotland Yard Mark Rowley δήλωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν “κρίσιμα” στοιχεία που έχουν “μεγάλο ενδιαφέρον” στην έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση της μικρής Μαντλίν που εξαφανίστηκε στην Πορτογαλία στις 3 Μαΐου του 2007.

Απέκλεισε την εμπλοκή των γονιών της μικρής Μαντλίν Gerry και Kate McCann στην απαγωγή της και τόνισε ότι θα μπορούσε να είναι ακόμα ζωντανή. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά την ανακοίνωση της οικογένειας στην οποία τόνιζαν ότι εξακολουθούν να έχουν ελπίδες ότι θα την ανακαλύψουν τι συνέβη στην κόρη τους.

“Η εμπλοκή των γονιών εξετάστηκε από τους Πορτογάλους αστυνομικούς στην αρχική έρευνα. Είμαστε χαρούμενοι που έχει τελειώσει αυτό το ζήτημα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να το ανοίξουμε ξανά. Οι γονείς της μικρής Μαντλίν είναι γονείς ενός αγνοούμενου κοριτσιού και προσπαθούμε να βρούμε τι συνέβη”, τόνισε ο επικεφαλής των ερευνών.

Υποστήριξε πως δεν υπάρχουν “οριστικά αποδεικτικά στοιχεία” για το κατά πόσο η μικρή Μαντλίν είναι νεκρή ή ζωντανή. “Για αυτό μιλάμε για έρευνα εξαφανισμένου προσώπου. Καταλαβαίνουμε γιατί μετά από τόσα χρόνια οι άνθρωποι είναι απαισιόδοξοι, αλλά είναι σημαντικό να διατηρούμε ανοιχτό μυαλό”.

Οι ερευνητές, όπως αποκάλυψε, αναζητούσαν νέες πληροφορίες γύρω από την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν. “Ξέρω ότι έχουμε μια σημαντική γραμμή έρευνας που αξίζει να ακολουθήσουμε και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια απάντηση. Οι Πορτογάλοι και εμείς κάνουμε κρίσιμη δουλειά και δεν θέλουμε να την καταστρέψουμε δίνοντας πληροφορίες”.

“Έχουμε κάποιες κρίσιμες γραμμές έρευνες, εκείνες που συνδέονται με συγκεκριμένες υποθέσεις, αλλά δεν θα τις συζητήσω περισσότερο επειδή είναι πολύ ζωντανές έρευνες. Έχουμε κάποιες σκέψεις για το ποιες μπορεί να είναι οι πιο πιθανές εξηγήσεις και τις ακολουθούμε”. Επισήμανε ακόμα πως το ενδεχόμενο να ήταν μια διάρρηξη που πήγε στραβά δεν έχει αποκλειστεί εντελώς.

Όσο για τη θεωρία περί αρπαγής της μικρής Μαντλίν από κύκλωμα παιδόφιλων, ο επικεφαλής σημείωσε πως ήταν μια βασική γραμμή έρευνας. “Η πραγματικότητα είναι στον σύγχρονο κόσμο σε οποιαδήποτε αστική περιοχή… θα βρείτε σεξουαλικούς παραβάτες που ζουν κοντά. Και αυτές οι συμπτώσεις θα πρέπει να εξεταστούν για να επιβεβαιωθούν ή να αποκλειστούν”.

Υπάρχουν, όπως ανέφερε, πολλά άγνωστα στοιχεία για την υπόθεση. “Όλες οι διαφορετικές υποθέσεις πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές. Χιλιάδες πληροφορίες έχουν φτάσει σε εμάς. Μερικές χρήσιμες, άλλες όχι αλλά μεταξύ αυτών υπήρξαν κάποια ψήγματα που έδωσαν επιπλέον φως στο πρωτότυπο υλικό της εποχής. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που μας βοήθησαν να προχωρήσουμε και να έχουμε κάποιες κρίσιμες γραμμές έρευνας που θέλουμε να ακολουθήσουμε σήμερα”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε