Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μάντσεστερ – Φωτογραφίες ντοκουμέντα: Ο μακελάρης λίγα λεπτά πριν σκορπίσει τον θάνατο

Μάντσεστερ – Φωτογραφίες ντοκουμέντα: Ο μακελάρης λίγα λεπτά πριν σκορπίσει τον θάνατο

Νέες φωτογραφίες του 22χρονου Σαλμάν Αμπέντι, ο οποίος ανατινάχθηκε στο Μάντσεστερ Αρένα το βράδυ της Δευτέρας (22.05.2017), σκορπώντας το θάνατο, έδωσε η βρετανική αστυνομία. Οι εικόνες που ακολουθούν είναι από κάμερα ασφαλείας και δείχνουν τα τελευταία λεπτά του μακελάρη που σκότωσε 22 ανθρώπους, ανάμεσα τους και πολλά παιδιά.

Όπως βλέπετε, ο τζιχαντιστής φαίνεται ψύχραιμος και πολύ ήρεμος, παρά το γεγονός ότι ετοιμάζεται να πεθάνει αλλά και να σκοτώσει. Φοράει γυαλιά, ένα μαύρο αμάνικο μπουφάν, καπέλο Jockey, τζιν παντελόνι και αθλητικά παπούτσια. Στους ώμους του έχει το σακίδιο του τρόμου… όπου μέσα είχε τοποθετήσει την αυτοσχέδια βόμβα με τα καρφιά και τα μπουλόνια, που σκόρπισε το θάνατο.

Η Αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες του, ζητώντας από τους πολίτες που μπορεί να τον είδαν το μοιραίο βράδυ να τους δώσουν επιπλέον πληροφορίες όσον αφορά τους συνεργούς του. Η αστυνομία προσπαθεί να ανακαλύψει με ποιους συνομίλησε ή συναντήθηκε πριν προχωρήσει στην τρομοκρατική επίθεση. 

Ο τρομοκράτης πιστεύεται πως επέστρεψε στην Αγγλία από την Λιβύη στις 18 Μαΐου, δηλαδή μόλις τέσσερις ημέρες πριν το μακελειό. Συνολικά 13 άνθρωποι έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής και κατηγορούνται για τρομοκρατικά αδικήματα – ανάμεσα τους οι δυο αδελφοί και ο πατέρας του – ενώ συνολικά 1000 άτομα εμπλέκονται στις έρευνες για το δίκτυο επαφών του τρομοκράτη. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε