Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μάντσεστερ: Ψάχνουν τη δεύτερη βόμβα του καμικάζι – Οι νέες φωτογραφίες του

Μάντσεστερ: Ψάχνουν τη δεύτερη βόμβα του καμικάζι – Οι νέες φωτογραφίες του

Φόβους πως ο Σαλμάν Αμπέντι, ο 22χρονος καμικάζι που ανατινάχθηκε στη Μάντσεστερ Αρίνα και παρέσυρε στο θάνατο 22 αθώους, μπορεί να είχε κατασκευάσει και δεύτερη βόμβα εκφράζουν οι βρετανικές αρχές. Και εκείνο που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο τρόμο είναι το ενδεχόμενο η βόμβα αυτή αν είναι στα χέρια των τζιχαντιστών συνεργών του.

Και αν ο φόβος αυτός αποδειχθεί αληθινός, τότε δεν αποκλείεται οι συνεργοί του 22χρονου τρομοκράτη, οι οποίοι διαφεύγουν τη σύλληψη, να επιχειρήσουν ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα!

Στην διάρκεια των χθεσινών αστυνομικών επιχειρήσεων εντοπίστηκαν ύποπτα υλικά, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της βόμβας που προκάλεσε την αιματηρή έκρηξη στο στάδιο του Μάντσεστερ.

Όπως αναφέρει η Telegraph, οι αστυνομικοί που εισέβαλαν στο σπίτι του Σαλμάν Αμπέντι βρήκαν ένα εργοστάσιο κατασκευής βομβών με μεγάλο απόθεμα χημικών και άλλων συστατικών.

Οι βρετανικές αρχές θεωρούν τώρα ότι ο 22χρονος κατασκεύασε μόνος του τη βόμβα, μετά από την εκπαίδευσή του στη Λιβύη, απ’ όπου επέστρεψε στο Μάντσεστερ αφού πέρασε από την Κωνσταντινούπολη και το Ντίσελντορφ. Αλλά η ποσότητα των υλικών που βρέθηκαν στο σπίτι του προκαλούν το φόβο ότι είχε κατασκευάσει περισσότερες από μια βόμβες, τις οποίες μπορεί να έδωσε σε συνεργούς του!

Όλα αυτά ενώ έρχονται στο φως νέες εικόνες του δράστη. Πρόκειται για video που δημοσίευσε το Sky News και δείχνει τον 22χρονο να… βγάζει τα σκουπίδια. Το εντυπωσιακό είναι το πως είναι ντυμένος. Φορά κάτι που μοιάζει με ρόμπα ή μπουρνούζι, με περίεργη μυτερή κουκούλα και… σαγιονάρες.

Το επίπεδο ασφαλείας στη Βρετανία παραμένει κρίσιμο και δυνάμεις του στρατού περιπολούν γύρω από πιθανούς στόχους, ενώ ένοπλοι αστυνομικοί περιπολούν και στα τρένα που ταξιδεύουν εκτός των περιοχών του Λονδίνου.

Στο μεταξύ, οι αξιωματούχοι των βρετανικών υπηρεσιών ασφάλειας επανέφεραν την κοινή διαχείριση πληροφοριών ασφάλειας με Αμερικανούς συναδέλφους τους, μετά τις σχετικές διαβεβαιώσεις για την μη αποκάλυψη στοιχείων στον Τύπο, που έδωσε η αμερικανική πλευρά.

10 οι συλλήψεις

Τους 10 έχουν φτάσει οι ύποπτοι που έχουν συλληφθεί από τις βρετανικές αρχές σε σχέση με την βομβιστική επίθεση στο στάδιο του Μάντσεστερ. Μία γυναίκα κι ένας άντρας που είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι, αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Οκτώ από τους συλληφθέντες κρατούνται. Ένας από αυτούς πιστεύεται ότι είναι ο 23χρονος Ισμαήλ Αμπέντι, αδερφός του Σαλμάν Αμπέντι.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε