Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαραθώνια κατάθεση του πατέρα του μακελάρη του ‘Οσλο – Τι είπε στους αστυνομικούς

Επι 13 ώρες κατέθετε ο Γιενς Μπρέιβικ, στο πλαίσιο της έρευνας που κάνει η αστυνομία για τα αίτια που οδήγησαν στη σφαγή.

Πολύωρη κατάθεση πήραν Γάλλοι και Νορβηγοί αστυνομικοί από τον πατέρα του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ της έρευνας που γίνεται για να εξακριβώσουν τα αίτια που ώθησαν τον 33χρονο να σκοτώσει 77 ανθρώπους πέρυσι το καλοκαίρι.
Τον περασμένο μήνα η νορβηγική αστυνομία είχε υποβάλει αίτημα δικαστικής συνδρομής στη Γαλλία για να ανακρίνει τον Γιενς Μπρέιβικ, πρώην διπλωμάτη ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί και κατοικεί εδώ και χρόνια στο γαλλικό χωριό Κουρνανέλ.

“Απάντησε κυρίως σε ερωτήματα για την παιδική ηλικία του κατηγορούμενου και τις σχέσεις τους”, διευκρίνισε η αστυνομία.

Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ είχε δηλώσει ότι δεν έχει καμία επαφή με τον πατέρα του από την εποχή που ήταν έφηβος, καθώς εκείνος φέρεται να διέκοψε τις σχέσεις τους με αφορμή μια υπόθεση με γκράφιτι στην οποία είχε εμπλακεί ο γιος του. Οι γονείς του 33χρονου χώρισαν λίγο μετά τη γέννησή του. Ο ίδιος μεγάλωσε με τη μητέρα του και την ετεροθαλή αδελφή του οι οποίες έχουν επίσης δώσει κατάθεση στην αστυνομία.

Ο Γιενς Μπρέιβικ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα. Σε συνέντευξη που είχε δώσει στο κανάλι TV2 στις 25 Ιουλίου 2011, τρεις ημέρες μετά τις επιθέσεις, είχε πει ότι ο γιος του θα ήταν προτιμότερο να αυτοκτονήσει παρά να σκοτώσει 77 αθώους ανθρώπους.

Την Τετάρτη απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατία σε βάρος του Μπρέιβικ, για τη βόμβα που είχε τοποθετήσει κοντά στο κοινοβούλιο της Νορβηγίας, στο κέντρο του Όσλο, και για τις δολοφονίες δεκάδων νεαρών στο νησί Ουτόγια.

Διαβάστε

Απόλυτα ήρεμος άκουσε το κατηγορητήριο ο Μπρέιβικ

Ο μακελάρης της Νορβηγίας τώρα και σε θεατρική παράσταση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε