Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μαρίν Λε Πεν: Επίθεση από γυμνόστηθες και τον… πατέρα της! (VIDEO)

Μαρίν Λε Πεν: Επίθεση από γυμνόστηθες και τον… πατέρα της! (VIDEO)

Δεν την έφταναν οι γυμνόστηθες Femen που συγκεντρώθηκαν έξω από συνεδριακό κέντρο όπου θα εκφωνούσε ομιλία, ήρθε και η επίθεση από τον ίδιο της τον πατέρα. Η Κυριακή (01.05.2016) δεν ήταν μια καλή μέρα για την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πεν!

Ο πατέρας της, Ζαν Μαρί Λε Πεν, με τον οποίο οι σχέσεις της είναι στο χειρότερό τους σημείο, δήλωσε πως η κόρη του είναι καταδικασμένη να χάσει στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2017. Για άλλη μια φορά, ο ακροδεξιός πολιτικός έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στην οικογενειακή τους διαμάχη.

Η Μαρίν Λε Πεν διέγραψε τον πατέρα της, ιδρυτή του κόμματος, πέρσι, μετά από δηλώσεις του με τις οποίες υποβάθμιζε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Η διαμάχη εκδηλώθηκε δημόσια μετά από την προσπάθειά της να αμβλύνει την αντιμεταναστευτική εικόνα του κόμματος ώστε να προωθήσει τη δύναμή της.

“Το λέω με σοβαρότητα και λύπη, αλλά εφόσον δεν έχουν υπάρξει προσπάθειες (εκ μέρους της) για συμφιλίωση, η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου θα χάσει στον δεύτερο γύρο, ίσως ακόμα και στον πρώτο”, είπε ο Λε Πεν σε δημοσιογράφους σε εκδήλωση στο Παρίσι, μπροστά στο άγαλμα της Ζαν Ντ’ Αρκ.

Είναι η πρώτη φορά που ο πατέρας και η κόρη Λε Πεν απέτισαν τιμές ξεχωριστά στην μάρτυρα του 15ου αιώνα, την οποία επικαλείται συχνά το Εθνικό Μέτωπο ως εθνικιστικό σύμβολο, μετά από την απρόσκλητη συμμετοχή του 87χρονου πολιτικού σε εκδήλωση της Πρωτομαγιάς για την κόρη του πέρσι, με μια απρογραμμάτιστη και ανεπιθύμητη εμφάνισή του στη σκηνή.

Ο Λε Πεν ήταν αρχηγός κόμματος μέχρις ότου να παραδώσει τα ηνία στην κόρη του το 2011, αλλά αργότερα διαχώρισαν τη θέση τους στο θέμα της πολιτικής στρατηγικής τους.

Σε αντίθεση με τον ανορθόδοξο πατέρα της, η Μαρίν δεν αρκείται στην προσέλκυση της ψήφου διαμαρτυρίας αλλά στοχεύει στη δύναμη. Μετά από μια στρατηγική “αποδαιμονοποίησης”, προσπάθησε να μετατρέψει το Εθνικό Μέτωπο σε πιο συμβατικό κόμμα με πολιτικό κύρος, κάτι το οποίο ο πατέρας της θεωρεί λανθασμένη τακτική.

Η ανερχόμενη δημοτικότητά της δεν ζημιώθηκε από την διαγραφή του πατέρα της. Ενώ όμως οι δημοσκοπήσεις τη δείχνουν να ηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών τον Απρίλιο του 2017, την δείχνουν επίσης και να χάνει στο δεύτερο γύρο από τον πρώην πρωθυπουργό Αλέν Ζιπέ, του κεντροδεξιού κόμματος των Ρεπουμπλικάνων. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ο σοσιαλιστής πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δεν φαίνεται να φτάνει στον δεύτερο γύρο.

Παρά την βελτίωση των ποσοστώσεων του από εκλογή σε εκλογή, το Εθνικό Μέτωπο δυσκολεύεται να τα μετατρέψει σε νίκες. Η πιο πρόσφατη ανατροπή του ήταν στις περιφερειακές εκλογές τον Δεκέμβριο, όταν δεν κέρδισε καμία έδρα παρά το γεγονός ότι προηγούνταν στον πρώτο γύρο.

Μετά από μια ασυνήθιστη περίοδο σιωπής από τον Δεκέμβριο, η Μαρίν μίλησε την Κυριακή, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, σε κομματική συγκέντρωση 2.000 ατόμων σε κλειστό χώρο ότι ήθελε να ασκήσει την πολιτική διαφορετικά.

“Θέλω να κρατήσω απόσταση από τον πολιτικό βάλτο του Παρισιού, όσο το δυνατόν περισσότερο”, τόνισε, προσθέτοντας ότι θα εστιάσει την προσοχή της στον διάλογο με τους ψηφοφόρους και στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

“Μαζί σας, με τη δύναμή σας, την ενέργειά σας, θα κάνουμε το αδύνατο δυνατό”, είπε στους ψηφοφόρους, που την επευφημούσαν επαναλαμβάνοντας, “Μαρίν, πρόεδρος”.

Έξω από το συνεδριακό κέντρο όπου μίλησε, πάντως, μέλη του φεμινιστικού κινήματος Femen έκαναν την εμφάνισή τους και προκάλεσαν… αναστάτωση!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε