Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μάριο Μόντι: “Εργαζόμαστε για το δημόσιο συμφέρον”

Μάριο Μόντι: “Εργαζόμαστε για το δημόσιο συμφέρον”

Ο τεχνοκράτης ιταλός πρωθυπουργός μίλησε για την νέα κυβερνητική του ομάδα, μετά και την ορκομωσία των 25 υφουπουργών του.

“Αν καταφέρουμε να κάνουμε καλή δουλειά, θα βοηθήσουμε την Ιταλία να ξεπεράσει μια δύσκολη φάση. Άσκησα την προσωπική μου επιρροή σε αρκετούς υφυπουργούς για να τους πείσω να δεχθούν την πρόταση, παρά το ότι πρόκειται να μειωθούν αισθητά οι αποδοχές τους”, τόνισε ο Μάριο Μόντι.

“Θα εγγυηθούμε απόλυτη διαφάνεια, για το δημόσιο συμφέρον (. . .). Κατά συνέπεια, όποιος κάνει αναφορά σε τυχόν συγκρούσεις συμφερόντων, πρέπει είναι πολύ προσεκτικός”, πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο ίδιος υπενθύμισε και στους υφυπουργούς του ότι “η κυβέρνηση στο κοινοβούλιο στηρίζεται από κόμματα που, έως τώρα, συγκρούονταν συνεχώς. Αυτή η προσπάθεια, λοιπόν, των πολιτικών δυνάμεων να παράσχουν στήριξη στην κυβερνητική ομάδα χωρίς απευθείας αντιπαραθέσεις δεν μπορεί παρά να κριθεί θετικά”.

Την ίδια ώρα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η δέσμη οικονομικών μέτρων που πρόκειται να παρουσιαστεί μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, θα φτάσει τα είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για δεκαπέντε δισεκατομμύρια ευρώ. (διαβάστε τη σχετική είδηση)

Το πακέτο μέτρων περιλαμβάνει μέτρα όπως η εκ νέου επιβολή του φόρου ακινήτων με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, η αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας, η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και ουσιαστικές περικοπές στις δαπάνες της δημόσιας διοίκησης.

Διαβάστε επίσης: Διαβάστε επίσης:  Ο “Σούπερ Μάριο” ετοιμάζει νέα μέτρα 15 δισ. ευρώ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε