Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Μαριχουάνα αγάπη μου αλά…. Αυστραλία!

Μαριχουάνα αγάπη μου αλά…. Αυστραλία!
Μια όχι και τόσο ευχάριστη πρωτιά κατέχουν οι Αυστραλοί.

 

Ένα σημαντικό ποσοστό Αυστραλών κάνει χρήση μαριχουάνας, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος (Australian Crime Commission). Μάλιστα, η ίδια υπηρεσία υποστηρίζει ότι οι Αυστραλοί είναι πρώτοι παγκοσμίως στη χρήση μαριχουάνας, που είναι και το δημοφιλέστερο τους ναρκωτικό.
 
Αυτό προκύπτει και από τα ναρκωτικά που έχει κατασχέσει η αστυνομία. Το 70% των κατασχεμένων ναρκωτικών είναι μαριχουάνα και ακολουθούν αμφεταμίνες, ηρωίνη και κοκαΐνη.
 
Αυτό που ανησυχεί, όμως, τις αστυνομικές αρχές πιο πολύ είναι η κοκαΐνη, που φαίνεται να “κερδίζει έδαφος”.
 
Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία υπολογίζει ότι περίπου 200.000 Αυστραλοί έκαναν χρήση του συγκεκριμένου ναρκωτικού, κατά τη χρονιά που πέρασε.
 
Ως βασικός λόγος για την έξαρση της χρήσης του συγκεκριμένου ναρκωτικού, εκτιμάται ότι είναι η μείωση της τιμής του.
 
Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία αναφέρει ότι τον τελευταίο καιρό η εισαγωγή του ναρκωτικού έχει αυξηθεί σε ολόκληρη τη χώρα, γεγονός που έχει οδηγήσει και στην αύξηση της χρήσης του.
 
Σύμφωνα με τον κ. Μάθιου Νταν από το Εθνικό Κέντρο Καταπολέμησης Ναρκωτικών Ουσιών και Αλκοόλ, το “παραδοσιακό” ναρκωτικό των πλουσίων έχει γίνει πλέον “το ναρκωτικό όλων των τάξεων”, όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα έρευνες του Κέντρου.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε