Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Μαστίγιο και καρότο από Μέρκελ για Ερντογάν

Μαστίγιο και καρότο από Μέρκελ για Ερντογάν

“Φυσικά και θα διατηρήσω τους διαύλους επικοινωνίας” με την Τουρκία δήλωσε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ κατά την γενική πολιτική συζήτηση για τον γερμανικό προϋπολογισμό του 2017 στη γερμανική βουλή.

Αλλά πρόσθεσε: «Ο περιορισμός της ελευθερίας του Τύπου και η φυλάκιση χιλιάδων επί χιλιάδων πολιτών δεν μπορεί να δικαιολογηθεί», επικρίνοντας τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογαν.

Η Μέρκελ, τάχθηκε κατά της διακοπής των επαφών και χαιρέτισε δε την πρόσφατη επίσκεψη του σοσιαλδημοκράτη υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάιερ στην Τουρκία : “Η Γερμανία έχει κάθε συμφέρον να συνεργαστεί με ένα συνετό τρόπο με την Τουρκία, “αλλά αυτό δεν αποκλείει το να ειπωθεί ξεκάθαρα ό,τι θεωρείται ανησυχητικό”, πρόσθεσε η Μέρκελ.

Απορρίπτοντας τις κατηγορίες του Ερντογάν ότι η Γερμανία δεν συμμετέχει επαρκώς στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι η χώρα της «πράττει όσα και κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας». Η Μέρκελ απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να αντιταχθούν στους λαϊκιστές.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε