Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ματωμένος γάμος με 19 νεκρούς

Ματωμένος γάμος με 19 νεκρούς

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι οι οποίοι μετέβαιναν σε γαμήλια εορτή σκοτώθηκαν σήμερα όταν το όχημά τους επλήγη κατά την έκρηξη βόμβας στο βόρειο Αφγανιστάν, όπως δήλωσε ο Σεντίκ Σεντίκι, ένας εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Σεντίκι πρόσθεσε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι και παιδιά.

Νωρίτερα, ο Σιρ Τζαν Ντουράνι, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία Μπαλχ, όπου σημειώθηκε το επεισόδιο, ανέφερε ότι η βόμβα η οποία έπληξε ένα μικρό λεωφορείο είχε τοποθετηθεί στο κράσπεδο πλάι σε ένα δρόμο, διευκρινίζοντας ότι το συμβάν σημειώθηκε περίπου 40 χλμ. από την πρωτεύουσα της επαρχίας, Μαζάρ-ι-Σαρίφ.

«Όλα τα θύματα ήταν άμαχοι και επρόκειτο στην πλειονότητά τους για γυναίκες και παιδιά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντουράνι, ο οποίος κατηγόρησε τους αντάρτες Ταλιμπάν ότι ευθύνονται για την επίθεση αυτή. Ο απολογισμός που είχε δώσει ο Ντουράνι έκανε λόγο για 15 νεκρούς και 18 τραυματίες.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, αλλά ενέργειες αυτού του είδους διαπράττονται συχνά από τους Ταλιμπάν οι οποίοι μάχονται για να ανατρέψουν την κυβέρνηση του προέδρου Χαμίντ Καρζάι, η οποία υποστηρίζεται από δυτικές δυνάμεις.

Στους γάμους στο Αφγανιστάν συνηθίζεται οι οικογένειες να προσκαλούν δεκάδες, και αρκετές φορές εκατοντάδες, συγγενείς που συχνά κάνουν μεγάλα ταξίδια για να παρίστανται στις γαμήλιες εορτές.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 1.145 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της σύρραξης στο Αφγανιστάν μέσα στην τρέχουσα χρονιά, σε επιθέσεις το 80% των οποίων αποδίδεται στους αντάρτες και περίπου οι μισές εκ των οποίων έχουν γίνει με βόμβες που τοποθετούνται στο πλάι δρόμων.

Εξάλλου μια σύγκρουση μικρού λεωφορείου με βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα στοίχισε τη ζωή σε εννιά ανθρώπους στην διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή. Τα θύματα μετέβαιναν στην Καμπούλ για να εργαστούν στην διοργάνωση του τελικού του νέου αφγανικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, όπως ανέφερε η αστυνομία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε