Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μάχες στους δρόμους της Τζαμάικα, δυο αστυνομικοί νεκροί

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Οι αρχές προσπαθούν να απομακρύνουν τον άμαχο πληθυσμό από τις γειτονιές που συγκρούονται η αστυνομία και οι συμμορίες. Δυο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Κίνγκστονμ.

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν στο Κίνγκστονμ κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ανάμεσα στην αστυνομία και βαριά οπλισμένες συμμορίες, οι οποίες προσπαθούν να εμποδίσουν τη σύλληψη και έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες του φερόμενου νονού των ναρκωτικών, Κρίστοφερ “Ντούντους” Κόουκ.

Οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση όταν έλαβαν κλήση για βοήθεια από έναν αυτοκινητιστή. Υπέκυψαν στα τραύματά τους στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Δυτικών Ινδιών. Οι αρχές της Τζαμάικα ανακοίνωσαν την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Κίνγκστον και τα περίχωρά του.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως από χθες επιχειρούν να απομακρύνουν τα γυναικόπαιδα από προάστιο του Κίνγκστον. 

Την ώρα που η ένταση κορυφώνεται και η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, που είχε προκηρυχθεί νωρίτερα, ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή, η αστυνομία τόνισε πως «όλοι οι έντιμοι και νομοταγείς πολίτες εκλήθησαν να εγκαταλείψουν τα προάστια Τίβολι Γκάρντενς και Ντένχαμ Τάουν, όπου σημειώνονται οι συγκρούσεις».
 
Οι κάτοικοι οδηγούνται σε λεωφορεία, τα οποία τους μεταφέρουν σε ασφαλείς τοποθεσίες. Μολαταύτα, πολλοί άνθρωποι έχουν τηλεφωνήσει σε ραδιοφωνικούς σταθμούς υποστηρίζοντας πως φοβούνται για τη ζωή τους και πως δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη ζωή.
 
Η αστυνομία τόνισε σε ανακοινωθέν της πως «πολλά μέλη διαφόρων συμμοριών από όλη τη νήσο έχουν ενωθεί με τα εγκληματικά στοιχεία στο Τίβολι Γκάρντενς» για να υπερασπισθούν τον Κρίστοφερ ‘Ντούντους’ Κόουκ.
 
«Είναι σαφές πως τα εγκληματικά αυτά στοιχεία είναι αποφασισμένα να πραγματοποιήσουν συντονισμένες επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας», προσθέτει η αστυνομία, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα απαντήσει σκληρά.
 
Ένας αστυνομικός και ένας πολίτης έχουν χάσει τη ζωή τους από χθες στις συγκρούσεις και τρία αστυνομικά τμήματα στην πρωτεύουσα έχουν δεχθεί επίθεση, τονίζει η αστυνομία.
 
Ο πρωθυπουργός της Τζαμάικα Μπρους Γκόλντινγκ απείλησε με σκληρή απάντηση τις συμμορίες ναρκωτικών που επιτέθηκαν με σφοδρότητα στην αστυνομία και όρθωσαν οδοφράγματα στο Κίνγκστον για να εμποδίσουν τη σύλληψη του Κόουκ, τονίζοντας πως «δεν θα τους επιτραπεί να θριαμβεύσουν».
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε