Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Μάχη μέχρι τελικής πτώσης για τον έλεγχο της Τρίπολης – Συγκλονιστικό βίντεο

ΦΩΤΟ REUTERS

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο μεταφέρει την έδρα του στην Τρίπολη, όπου μαίνονται οι μάχες και το… κυνήγι του Μουαμάρ Καντάφι.

Στους δρόμους της λιβυκής πρωτεύουσας οι μάχες και οι ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε αντάρτες και στρατιώτες που παραμένουν πιστοί στο καθεστώς συνεχίζονται με σφοδρότητα.

Το βίντεο της Telegraph το αποδεικνύει…

Τα νοσοκομεία είναι γέματα νεκρούς και τραυματίες. Οι δρόμοι θυμίζουν περισσότερο νεκροτομείο. Και όλα αυτά δε θα σταματήσουν μέχρι να πέσει στα χέρια των ανταρτών, νεκρός ή ζωντανός ο Καντάφι. Ο οποίος, όμως, παραμένει άφαντος και ο αγώνας για τη σύλληψη του μοιάζει περισσότερο με κυνήγι μαγισσών.

Η Τρίπολη γυρίσει σελίδα
Τη μεταφορά της έδρας της στην πρωτεύουσα απ’ όπου θα κυβερνήσει τη χώρα ανακοίνωσε η ηγεσία των εξεγερμένων. “Ανακοινώνω ότι στην Τρίπολη ξεκινά η ανάληψη των εργασιών του εκτελεστικού γραφείου” δήλωσε ο Αλί Ταρχούνι, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την οικονομία και τα πετρελαϊκά θέματα.

Όταν ρωτήθηκε εάν δηλώνει επισήμως ότι το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, προτίθεται να κυβερνήσει τη Λιβύη από την Τρίπολη, απάντησε απερίφραστα “ναι”.

Ο Καντάφι προσπάθησε να σταματήσει το ΝΑΤΟ

Η κυβέρνηση του Μουάμαρ Καντάφι διεξήγαγε επιχείρηση άσκησης πιέσεων για να προσπαθήσει να σταματήσει το βομβαρδισμό της Λιβύης από το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, η οποία επικαλείται απόρρητα ντοκουμέντα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα έγγραφα αυτά δείχνουν πως οι ηγέτες της Λιβύης πίστευαν ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ ήταν πιθανό να εξαπολύσουν εισβολή σε πλήρη κλίμακα “είτε στα τέλη Σεπτεμβρίου είτε τον Οκτώβριο”.

Η Τρίπολη φέρεται να προσέγγισε ακόμη και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Σε επιστολή του, τον Ιούνιο, ο Λίβυος πρωθυπουργός, διαμαρτυρήθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο για την “άνευ προηγουμένου απόφαση” της Ουάσινγκτον να κατάσχει περιουσιακά στοιχεία της Λιβύης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gaddafi’s spa δίπλα στη θάλασσα – Δείτε φωτογραφίες

“Είτε είναι στη νότια Τρίπολη, είτε έχει φύγει” λέει για τον Καντάφι ο πρώην Νο2 του καθεστώτος

Παραλίγο να πιάσουν τον Καντάφι! – Τον έχασαν για λίγα λεπτά

Παντού θάνατος: η Τρίπολη απέραντο νεκροτομείο – ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ φωτογραφίες

Το “Μεγάλο Ποτάμι” που προστατεύει τον Μουαμάρ Καντάφι

Κοντολίζα, αγάπη μου! – Ο «έρωτας» του Καντάφι για την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

Μέσα στο παλάτι του Καντάφι – Η χλιδή σε όλο της το μεγαλείο – φωτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε