Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Μάχη μέχρι τέλους – “Νίκη ή θάνατος” για Καντάφι και εξεγερμένους

Μάχη μέχρι τέλους – “Νίκη ή θάνατος” για Καντάφι και εξεγερμένους

Ανυπολόγιστος ο αριθμός των νεκρών του αιματηρού εμφυλίου. “Νίκη ή θάνατος” το σύνθημα για εξεγερμένους και Καντάφι. Πυρά ακούγονταν τα ξημερώματα στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Καταιγισμός πυρών ακουγόταν από τα ξημερώματα στην Τρίπολη της Λιβύης, πρωτεύουσα της χώρας και προπύργιο των δυνάμεων του Καντάφι, σύμφωνα με το Aljazeera. Σύμφωνα με το δίκτυο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι λένε ότι δεν πρόκειται για μάχες στην πόλη που ελέγχεται από όσα είναι γνωστά πλήρως από τον συνταγματάρχη, αλλά για “νικητήρια” εκδήλωση των δυνάμεων Καντάφι για την κατάληψη της Μιζουράτα και της Αλ Ζαουίγια.

Ανταποκρίτρια του Aljazeera ανέφερε ότι η Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης ήταν γεμάτη με υποστηρικτές του Καντάφι, που πυροβολούσαν στον αέρα, γιορτάζοντας τις νίκες. “Υπάρχει μεγάλη υποστήριξη για τον Καντάφι στη χώρα. Πολλοί τον θαυμάζουν” ανέφερε.

Την Κυριακή έχουμε φονικές μάχες στην ανατολική πόλη Μπιν Ζαουάντ, όπου έχουν φτάσει καθεστωτικές δυνάμεις. Στην πόλη που βρισκεται σε απόσταση 100 χλμ ανατολικά της Σύρτης, γενέτειρας του λίβυου ηγέτη, τουλάχιστον ένδεκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν, μεταξύ τους και ένας Γάλλος δημοσιογράφος.

Παράλληλα, ξένα πρακτορεία μεταδίδουν ότι γίνεται νέα αεροπορική επιδρομή στην στρατηγικής σημασίας Ρας Λάνουφ.

Αντικαθεστωτικές δυνάμεις αναφέρουν πως και η πόλη Μιζουράτα (200 χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας) εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους, διαψεύδοντας την κρατική τηλεόραση Αλ Λίμπια που μετέδωσε ότι η πόλη ανακαταλήφθηκε από τις δυνάμεις του Καντάφι.“Η πόλη είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των επαναστατών. Βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους για δύο εβδομάδες. Τώρα επικρατεί ηρεμία.Δόξα τω Θεώ δεν γίνονται μάχες”, τόνισε κάτοικος που δεν θέλησε να κατονομασθεί.

“Ωστόσο ακούσαμε πυροβολισμούς σήμερα το πρωί κοντά στο αεροδρόμιο και την αεροπορική βάση. Εκεί βρίσκονται κυβερνητικές ταξιαρχίες, αλλά είναι περικυκλωμένες από επαναστάτες. Οι ταξιαρχίες προσφεύγουν σε σποραδικά πυρά για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο”, πρόσθεσε.

Λιβύη: “Βρετανοί της SAS στα χέρια των εξεγερμένων”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε