Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μάχη συμμοριών με 30 νεκρούς σε φυλακή της Βραζιλίας

Μάχη συμμοριών με 30 νεκρούς σε φυλακή της Βραζιλίας

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια 14ωρη μάχη, μεταξύ συμμοριών σε φυλακή της Βραζιλίας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αστυνομία χρειάστηκε να αναθεωρήσει τρεις φορές την λίστα των νεκρών, που είχε αρχικά δοθεί στη δημοσιότητα. Τα επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου, μεταξύ φυλακισμένων μελών αντίπαλων συμμοριών στη φυλακή Alcacuz, πυροδοτώντας μιας εξέγερση των κρατουμένων που κράτησε μέχρι την αυγή της επομένης.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι μάλιστα, μιλούν ακόμα και για αποκεφαλισμούς. “Μπορούσαμε να δούμε τα κεφάλια να κόβονται” λέει ένας από αυτούς. Σύμφωνα με τους ίδιους τα περισσότερα θύματα, αποκεφαλίστηκαν ή ακρωτηριάστηκαν, ενώ πολλά από τα πτώματα πετάχτηκαν στην τάφρο. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν τραυματίστηκαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο περιστατικό.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τα μέλη μιας εκ των πιο δυνατών εγκληματικών οργανώσεων της Βραζιλίας, επιτέθηκε στους αντιπάλους της που βρίσκονταν σε άλλη πτέρυγα των φυλακών. Οι λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σταδιακά καθώς η τάξη αποκαθίσταται στη φυλακή. Βίντεο που δημοσιεύτηκαν από το περιστατικό δείχνουν φυλακισμένους να περιφέρονται στη στέγη και καπνό να βγαίνει από τουλάχιστον ένα κτίριο.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι φυλακισμένοι έκοψαν το ρεύμα των φυλακών, κατά την έναρξη των επεισοδίων. Η εφημερίδα O Globo έκανε λόγο και για έναν φυλακισμένο που κατάφερε να δραπετεύσει κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, όμως εντοπίστηκε πολύ γρήγορα από τις αστυνομικές δυνάμεις. Θεωρείται πως δεν υπάρχουν αγνοούμενοι φυλακισμένοι, όμως αρκετοί έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Η φυλακή Alcacuz αν και έχει χωρητικότητα 620 ατόμων, έχει περισσότερους από 1000.

Αυτή ήταν η τρίτη περίπτωση επεισοδίων σε βραζιλιάνικη φυλακή φέτος. Περίπου 100 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε επεισόδια από την αρχή του 2017. Τα επεισόδια είναι συχνά στις βραζιλιάνικες φυλακές, οι οποίες “ελέγχονται” από μεγάλες εγκληματικές ομάδες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε