Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μαχητικά του ΝΑΤΟ βομβαρδίζουν σταθμούς αναμετάδοσης ραδιοφώνων και τηλεοράσεων

Μαχητικά του NATO βομβάρδισαν τηλεπικοινωνιακές υποδομές και σταθμούς αναμετάδοσης του σήματος ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών σε πολλές πόλεις, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Μαχητικά αεροσκάφη του NATO εξαπέλυσαν επιδρομές εναντίον τηλεπικοινωνιακών υποδομών και υποδομών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών δικτύων σε διάφορες πόλεις της Λιβύης, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση σήμερα.
 
Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Λιμπία δεν ανέφερε πότε έγιναν οι επιθέσεις ούτε έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
 
“Τηλεπικοινωνιακές υποδομές και σταθμοί (αναμετάδοσης των σημάτων) ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών σε πολλές λιβυκές πόλεις έγιναν στόχος βομβαρδισμών από τα μαχητικά αεροσκάφη των σταυροφόρων αποικιοκρατών επιτιθέμενων”, σημείωσε.
 
Δυτικοί αξιωματούχοι λένε ότι τα βομβαρδιστικά του NATO στοχοποιούν και πλήττουν μόνο στρατιωτικούς στόχους, όπως ορίζει η εντολή του ΟΗΕ για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και την προστασία των λίβυων αμάχων από τις δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι.
 
Η κυβέρνηση της Λιβύης θα μπορούσε να διεξαγάγει εκλογές, στις οποίες θα κρινόταν ακόμα και το μέλλον του Μουάμαρ Καντάφι, σε περίπτωση που οι δυτικές αεροπορικές επιδρομές σταματήσουν, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Άμπντουλ Άτι αλ Ομπέιντι, σύμφωνα με το BBC.
 
“Αν οι βομβαρδισμοί σταματούσαν, είπε ο Ομπέιντι, μετά από έξι μήνες θα μπορούσαν να γίνουν εκλογές με την επίβλεψη του ΟΗΕ”, μετέδωσε το BBC.
 
“Ο υπουργός Εξωτερικών είπε πως οι εκλογές θα μπορούσαν να κρίνουν όποιο θέμα εγείρεται από όλους τους Λίβυους, ο,τιδήποτε θα μπορούσε να τεθεί στο τραπέζι, περιλαμβανομένου, άφησε να εννοηθεί, και του μέλλοντος του Καντάφι ως ηγέτη”.
 
Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε αργότερα μια από τις δηλώσεις που έκανε ο λίβυος ΥΠΕΞ στην διάρκεια της συνέντευξης: “Θα μπορούσε να κρίνει όποιο θέμα τεθεί από όλους τους Λίβυους”.
 
Ο Ομπέιντι είπε ότι η κυβέρνηση της Λιβύης αντιμετωπίζει “σοβαρά μια αξιόπιστα επαληθεύσιμη κατάπαυση του πυρός επιτηρούμενη από ξένους παρατηρητές”, σύμφωνα με το BBC.
 
Παράλληλα, επέκρινε την απόφαση της Βρετανίας να στείλει άνδρες των ενόπλων της δυνάμεων σε ρόλο συμβούλων στους λίβυους εξεγερμένους. Το Λονδίνο είχε ανακοινώσει την Τρίτη ότι στέλνει στρατιώτες του στις περιοχές της Λιβύης που τελούν υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων. Πρόκειται, κατά την κυβέρνηση της Βρετανίας, για περίπου 10 στρατιωτικούς που θα βοηθήσουν τους εξεγερμένους να βελτιώσουν την οργάνωσή τους και τις επικοινωνίες τους, αλλά δε θα τους οπλίσουν ούτε θα τους εκπαιδεύσουν σε τακτικές μάχης.
 
Ο Ομπέιντι “είπε ότι αυτό πρόκειται μόνο να παρατείνει τις μάχες”, ανέφερε το BBC.
 
Στο Παρίσι ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αναμενόταν να συναντηθεί με έναν από τους επικεφαλής των εξεγερμένων, τον Μούσταφα Αμπντέλ Τζαλίλ, καθώς ο πόλεμος στη Λιβύη μοιάζει να έχει αποτελματωθεί και οι δυτικές δυνάμεις προσπαθούν να βγουν από το αδιέξοδο.
 
Οι μάχες στην Ατζνταμπίγια δεν κοπάζουν και δεν διαφαίνεται ο νικητής, ενώ η Μιζουράτα, το μόνο προπύργιο των εξεγερμένων στη δυτική Λιβύη, πολιορκείται επί επτά εβδομάδες.
 
Η σημερινή συνάντηση θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Γαλλίας –της πρώτης χώρας που αναγνώρισε το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο των εξεγερμένων– θα συναντηθεί με τον Τζαλίλ, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης υπό τον Καντάφι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε