Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μαχητικό F-18 συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή – Σώοι οι πιλότοι – Φλέγονται 5 κτήρια

Μαχητικό F-18 συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή – Σώοι οι πιλότοι – Φλέγονται 5 κτήρια

Τα δύο μέλη του πληρώματος εκτινάχθηκαν εγκαίρως και διασώθηκαν χάρη στα αλεξίπτωτά τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ένα καταδιωκτικό της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας τύπου F-18 εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στις παρυφές της Βιρτζίνια Μπιτς, στον ανατολικό τομέα της ομώνυμης πολιτείας, “σε πολύ μικρή απόσταση από την κατοικημένη περιοχή”, αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο (η Βιρτζίνια Μπιτς απέχει περίπου 320 χλμ. από την Ουάσινγκτον).

Τα δύο μέλη του πληρώματος χρησιμοποίησαν εγκαίρως τα αυτοεκτοξευόμενα καθίσματά τους και διασώθηκαν χάρη στα αλεξίπτωτά τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Πριν λίγο, το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι το πολεμικό αεροπλάνο κατέπεσε σε “ένα χαμηλού ύψους κτήριο, και ανεφλέγη”.

Η ίδια πηγή βεβαίωσε ότι “στο έδαφος υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας”. Σε τηλεοπτικά πλάνα που μεταδίδονται, εμφανίζονται “μπάλες φωτιάς” από την περιοχή των πέντε κτηρίων.

  “Συγγνώμη, που εδώ στην περιοχή σας συνετρίβη το αεροπλάνο μας”, είπε ο πιλότος. Οι ζημιές στα πέντε κτήρια από την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία χαρακτηρίζονται “εκτεταμένες”. “‘Ομως, μέχρις ώρας δεν έχουμε αγνοούμενους”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ίδιας υπηρεσίας, Τιμ Ρίλεϊ.

Το CNN μεταδίδει απολογισμό “τριών ανθρώπων, που διακομίστηκαν στα νοσοκομεία, όμως με τραύματα που δεν εμπνέουν ανησυχία”. Από τους τρεις, ο ένας είναι ο πιλότος.

Υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες αυτοπτών ότι πριν συντριβεί, το F-18 έχανε σταθερά ύψος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε