Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μαζικά υπέρ της απεργίας οι εργαζόμενοι στη British Airways

Το 78,5% των μελών του συνδικάτου των εργαζομένων ως προσωπικό καμπίνας ψήφισαν υπέρ της απεργίας, ενώ το ποσοστό συμμετοχής ήταν 75%.

Νέα σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων έρχονται στον βρετανικό αερομεταφορέα, προκαλώντας πονοκέφαλο στην κυβέρνηση καθώς πέρυσι οι απεργίες επέφεραν σημαντικό πλήγμα στην ομαλή λειτουργία της εταιρίας και της κόστισαν 150 εκατομμύρια λίρες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί η ημερομηνία της απεργίας, ενώ το συνδικάτο Unite δηλώνει έτοιμο να διαπραγματευτεί με τη διοίκηση της British Airways για την επίλυση των διαφορών.

Η διαμάχη μεταξύ της διοίκησης και του προσωπικού καμπίνας της εταιρείας, που ξεκίνησε πέρυσι μετά την πρόταση για μείωση μισθών και την κατάργηση θέσεων εργασίας, τώρα έχει στο επίκεντρό της πέντε θέματα, ανάμεσά τους και τα πειθαρχικά μέτρα που έλαβε η διοίκηση εναντίον κάποιων απεργών.

“Για τέταρτη φορά μέσα σε 13 μήνες το προσωπικό καμπίνας της British Airways ψήφισε μαζικά υπέρ του συνδικάτου του και εξέφρασε την αποδοκιμασία του για τη συμπεριφορά της διοίκησης”, δήλωσε ο Λεν ΜακΚλάσκι, γενικός γραμματέας του Unite.

“Η διαμάχη θα επιλυθεί μέσω της διαπραγμάτευσης, όχι μέσω της αντιπαράθεσης ή της αντιδικίας και τώρα η διοίκηση της BA θα πρέπει να στραφεί προς τις διαπραγματεύσεις. Είμαστε έτοιμοι”, πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση του συνδικάτου σημειώθηκε την ημέρα που η BA αναμενόταν να ολοκληρώσει τη συγχώνευσή της με την ισπανική αεροπορική εταιρεία Iberia.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε