Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μαζικές απολύσεις σε βρετανική τράπεζα

Μαζικές απολύσεις σε βρετανική τράπεζα

Η βρετανική τράπεζα “Royal Bank of Scotland” πρόκειται να απολύσει δύο χιλιάδες υπαλλήλους της που εργάζονται στον ασφαλιστικό της τομέα κι άλλους περίπου 600 που απασχολούνται στις “λιανικές” τραπεζικές της εργασίες.

Η βρετανική τράπεζα “Royal Bank of Scotland (RBS)”, στην οποία το βρετανικό δημόσιο μετά από τη διεθνή οικονομική κρίση κατέχει το 83% του μετοχικού κεφαλαίου, πρόκειται να απολύσει από τα βρετανικά της υποκαταστήματα δύο χιλιάδες υπαλλήλους της που εργάζονται στον ασφαλιστικό της τομέα κι άλλους περίπου 600 που απασχολούνται στις “λιανικές” τραπεζικές της εργασίες.

Οι απολύσεις θα γίνουν στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης μετά από την κρίση της RBS, προκειμένου στους φορολογούμενους να δοθεί μία ικανοποίηση αφού στήριξαν με τα χρήματά τους την τράπεζά μας, αλλά και επειδή η κατάργηση των θέσεων εργασίας είναι η δυσχερέστερη χρονική φάση αυτής ακριβώς της ανασυγκρότησης”, όπως αναφέρεται σε σημερινό ανακοινωθέν της RBS. “Θα διατηρήσουμε όμως στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο αυτές τις απολύσεις”, παράσχεται ταυτοχρόνως η διαβεβαίωση.

“Λιγότερο από ένας σε κάθε τέσσερις υπαλλήλους μας θα απολυθεί”, διευκρινίζεται, την ώρα που μόνον στη Βρετανία η τράπεζα αυτή απασχολεί σχεδόν 17 χιλιάδες υπαλλήλους και στελέχη, ενώ στο εξωτερικό σχεδόν άλλες έξι χιλιάδες. 

Αποτελεί πλέον κοινό μυστικό ότι στην RBS ζητήθηκε από την Επιτροπή των Βρυξελλών να καταργήσει 318 υποκαταστήματά της, που έκαναν ασφάλειες, για να εξοικονομηθούν κεφάλαια και η τράπεζα να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της σε άλλους τομείς οικονομικής δραστηριότητας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε