Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μαζική δολοφονία οδηγών ταξί στο Μεξικό – Τους εκτέλεσαν στη μέση του δρόμου

Μαζική δολοφονία οδηγών ταξί στο Μεξικό – Τους εκτέλεσαν στη μέση του δρόμου

Ένοπλοι δολοφόνησαν επτά οδηγούς ταξί σε ένα προάστιο της βιομηχανικής πόλης Μοντερέι που έχει καταστεί ένα από τα πιο σκληρά μέτωπα του πολέμου μεταξύ αντιμαχόμενων καρτέλ των ναρκωτικών.

Οι οδηγοί δολοφονήθηκαν ενώ περίμεναν σε δύο υπόστεγα πλάι στα ταξί τους, τα χαρακτηριστικά “Σκαθάρια” της Φολκσβάγκεν που είναι βαμμένα πράσινα, στη Γουαδαλούπε, έξι χλμ. από το κέντρο του Μοντερέι.

Αστυνομικοί είπαν ότι δεν γνωρίζουν το κίνητρο της μαζικής δολοφονίας, που φέρει τα χαρακτηριστικά εκτέλεσης από αυτές που συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια μέλη συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος.

Στο Μοντερέι, όπου εδρεύουν οι μεγαλύτερες εταιρίες στο Μεξικό, καταγράφεται σημαντική αύξηση των φόνων φέτος. Η πολιτεία Νουέβο Λεόν, όπου υπάγεται διοικητικά το Μοντερέι, έχει καταγράψει συνολικά 516 ανθρωποκτονίες το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, δηλαδή μια αύξηση 31% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, κατά τον κυβερνήτη.

Πάνω από 50.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από το 2006, όταν ο απερχόμενος συντηρητικός πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν είχε κηρύξει την εκστρατεία του εναντίον του καρτέλ, κινητοποιώντας το στρατό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Διάλεξε ποιο παιδί σου θα πεθάνει» – Το ανατριχιαστικό e-mail που έλαβε μητέρα βουλευτής

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε