Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Με 9 χρόνια φυλακή θα “καθαρίσει” η γυναίκα – αράχνη;

Με 9 χρόνια φυλακή θα “καθαρίσει” η γυναίκα – αράχνη;

Η Γκου Καϊλάι, η σύζυγος του καθαιρεθέντος περιφερειακού ηγέτη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος Μπο Σιλάι, μπορεί να αποφυλακιστεί έπειτα από μόλις εννέα χρόνια μετά την αναστολή της καταδίκης της σε θάνατο για φόνο, ανακοίνωσε σήμερα μια οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

“Η μεγάλη πλειονότητα των θανατικών ποινών με διετή αναστολή μετατρέπονται σε ισόβια κάθειρξη έπειτα από δύο χρόνια”, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Ντούι Χουά που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ.

Όποιος εκτίει ισόβια κάθειρξη μπορεί να αποφυλακιστεί με αναστολή για ιατρικούς λόγους έπειτα από επτά χρόνια, πράγμα που σημαίνει πως η Γκου μπορεί να εκτίσει συνολικά εννέα χρόνια αν της δοθεί αναστολή για ιατρικούς λόγους, ανακοίνωσε η οργάνωση. Εισαγγελείς στη δίκη της επικαλέσθηκαν δηλώσεις ενός διορισμένου από το δικαστήριο ψυχιάτρου, σύμφωνα με τις οποίες η 53χρονη Γκου υποβάλλεται σε θεραπεία για “χρόνια αϋπνία, άγχος και κατάθλιψη και παράνοια”.

Το Ντούι Χουά αναφέρθηκε σε ένα δημοσίευμα της Γιανζάο Μετροπόλιταν Ντέιλι το 2006, σύμφωνα με το οποίο όσοι καταδικάζονται σε θάνατο με διετή αναστολή περνούν κατά μέσο όρο περίπου 18 χρόνια στη φυλακή.

Το Ντούι Χουά (Ντούι Χουά σημαίνει “διάλογος”) ασκεί πιέσεις στην Κίνα για να μειώσει τις ποινές ή να απελευθερώσει κρατουμένους, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις πολιτικών διώξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επτά ώρες κράτησε η δίκη της “γυναίκας αράχνης”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε