Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Με… Τραμπ και Κλίντον η παρέλαση drag queen στην Ουάσινγκτον!

ΦΩΤΟ REUTERS

Από μάσκες της Κλίντον έως περούκες του Τραμπ, τα αστεία για την εκλογική αυτή χρονιά επικράτησαν στην ετήσια High Heel Race, τη κούρσα με ψηλοτάκουνα της ΛΟΑΔ κοινότητας, όταν εκατοντάδες ντραγκ κουίν παρέλασαν στους δρόμους της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Φορώντας περίτεχνα κοστούμια λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι και διαφυλικοί μετείχαν σε δίωρη παρέλαση και σε ένα αγώνα δρόμου που είχαν ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό θέμα, με αναφορές στους υποψηφίους των προεδρικών εκλογών Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον.
“Νταρλίν η ΑξιοΘρήνητη” έγραφε το μπλουζάκι στο οποίο ήταν τυπωμένη η αμερικανική σημαία που φορούσε μια ντραγκ κουίν καθώς έτσι συστηνόταν στον κόσμο, εμπνευσμένη από την παρατήρηση της Κλίντον — ότι οι μισοί από τους υποστηρικτές του ρεπουμπλικανού αντιπάλου της ανήκουν σε ένα “καλάθι αξιοθρήνητων”– για την οποία η υποψήφια αργότερα εξέφρασε τη λύπη της. “Ανήκω σε ένα καλάθι αξιοθρήνητων και όλοι μας ψηφίζουμε Ντόναλντ Τραμπ γιατί θέλουμε να ξανακάνει την Αμερική σπουδαία”, δήλωσε στην τηλεόραση του Reuters.
‘Αλλη ντραγκ κουίν φορούσε μια μάσκα χαμογελαστής Κλίντον και έσφιγγε το χέρι περαστικών ή θεατών στη γειτονιά Dupont Circle στη βορειοδυτική Ουάσινγκτον.
“Ο αγώνας δρόμου με ψηλοτάκουνα είναι όντως μια εκδήλωση της ΛΟΑΤ κοινότητας, αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί στρέιτ σύμμαχοι που έρχονται και στηρίζουν την κοινότητα”, δήλωσε η “Helen Heels” που φορούσε ένα κατάλευκο φόρεμα και ήταν μέσα σε έναν μεγάλο κουβά του Kentucky Fried Chicken.
Η “Helen North”, μια ακόμη παρουσία στην παρέλαση, ντυμένη όπως η Τζάνις Ραντ στην τηλεοπτική σειρά φαντασίας Star Trek, κορόιδευε την πρόταση του Τραμπ για ανέγερση τείχους μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού, ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση σε παράτυπους μετανάστες. “Θα χτίσουμε μια ασπίδα γύρω από τη γη και θα κάνουμε τους Κλίνγκονς (φανταστικά πρόσωπα της ταινίας) να πληρώσουν γι΄αυτήν”, δήλωσε.
Η τελευταία δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή δίνει στην Κλίντον προβάδισμα σχεδόν 5% έναντι του Τραμπ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε