Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Με αίμα βάφτηκαν οι εκλογές στην Αίγυπτο – Νεκρός γιος υποψηφίου ενώ κολλούσε αφίσες

 Ο γιος ενός ανεξάρτητου υποψήφιου στις βουλευτικές εκλογές της Αιγύπτου μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σήμερα τα ξημερώματα, την ώρα που κολλούσε αφίσες για τον πατέρα του.

Ο 24χρονος Όμαρ Σαγιέντ Σαγιέντ έχασε την ζωή του στην περιοχή της Ματαρίγια, στα βορειοδυτικά του Καΐρου. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο που καταγράφεται από την έναρξη της ψηφοφορίας σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με την οικογένειά του, ο θάνατος του 24χρονου συνδέεται άμεσα με το γεγονός ότι βοηθούσε τον πατέρα του, Σαγιέντ Σαγιέντ Μοχάμεντ.

Ωστόσο, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι ένοχοι, οι οποίοι συνελήφθησαν, τόν μαχαίρωσαν επειδή προσπαθούσε να αποπλανήσει την αδελφή ενός εκ των δραστών.

Στο μεταξύ, οι κάλπες άνοιξαν στις 08:00 τοπική ώρα για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, οι οποίες διεξάγονται σε ένα τεταμένο κλίμα ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και την ισλαμική αντιπολίτευση.

Περίπου 40 εκατομμύρια ψηφοφόροι από τους 82 εκατομμύρια Αιγυπτίους, καλούνται να ανανεώσουν τη 518μελή Λαϊκή Συνέλευση, το πιο σημαντικό από τα δυο σώματα του Κοινοβουλίου, τα μέλη της οποίας εκλέγονται για μια πενταετή θητεία.

Η αστυνομία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στα εκλογικά τμήματα, καθώς το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας σημαδεύτηκε από πολλές διαδηλώσεις και συλλήψεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε