Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Με αίμα βάφτηκαν οι εκλογές στην Υεμένη

Τουλάχιστον 4 νεκροί σε συγκρούσεις ενώ στη χώρα ψηφίζουν για νέο πρόεδρο.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε συγκρούσεις στη νότια Υεμένη, όπου διεξάγεται ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου.

Οι δυνάμεις ασφαλείας συγκρούστηκαν με μέλη φυλών τα οποία προσπαθούσαν να εμποδίσουν τούς ψηφοφόρους να μπουν στα εκλογικά τμήματα, ενώ επιτέθηκαν σε μερικά από αυτά.

Μοναδικός υποψήφιος είναι ο 67χρονος αντιπρόεδρος Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι.

“Η διεθνής κοινότητα και ο ΟΗΕ παρακολουθούν στενά τη διαδικασία” δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στην Υεμένη Τζαμάλ Μπενομάρ σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα Σαναά.

Στη νότια πόλη αλ Μακάλα, τουλάχιστον 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και σε άτομα που τάσσονταν εναντίον της ψηφοφορίας.

Ο υπουργός Πληροφοριών Άλι αλ Αμράνι ανέφερε ότι η ψηφοφορία ήταν η αρχή ενός νέου δρόμου για την Υεμένη και ότι η προσέλευση ήταν μεγάλη, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SABA.

“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτήν την ιστορική ημέρα όπου θα απελευθερωθώ από την κυβέρνηση του Σάλεχ για πρώτη φορά στη ζωή μου” δήλωσε ο Αμπντουλά αλ Χαμάντι από τη Σαναά, όπου η ψηφοφορία διεξήχθη χωρίς προβλήματα.

Διαβάστε

Σοκαριστικό!Χρησιμοποιούν παιδιά για ανθρώπινη ασπίδα!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε