Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Με απουσίες ηγετών η σύνοδος της Αφρικανικής Ένωσης

Αίγυπτος, Σουδάν και Κονγκό είναι μερικές από τις χώρες που δεν συμμετέχουν.

Η σύνοδος της Αφρικανικής Ένωσης πρόκειται να διεξαχθεί την Κυριακή στην Ουγκάντα. Από αυτήν θα απουσιάζει ο  πρόεδρος του Σουδάν, Ομαρ ελ Μπασίρ, που καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και έχουν εκδοθεί δύο εντάλματα σε βάρος του, ο πρόεδρος του Κονγκό, Τζόζεφ Καμπίλα, που ακύρωσε τη συμμετοχή του “την τελευταία στιγμή” και ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ.

Οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων 43 από τα 53 μέλη της Αφρικανικής Ένωσης έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στη σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Ουγκάντας, Καμπάλα. Στη σύνοδο θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αφρικανική ήπειρος κα έχουν εξεταστεί πολλές φορές σε υπουργικό επίπεδο.

Σουδανοί αξιωματούχοι και οι συνήγοροι του ελ Μπασίρ προσπαθούν να πείσουν τους εκπροσώπους της Αφρικανικής Ένωσης να απομονώσουν το Διεθνές Δικαστήριο και να στηρίξουν το Σουδάν, το οποίο ετοιμάζεται να καταθέσει έφεση αντικρούοντας τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του Σουδανού πρόεδρου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε