Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Με δακρυγόνα διαλύει η αστυνομία συγκέντρωση μεταλλωρύχων

Με δακρυγόνα διαλύει η αστυνομία συγκέντρωση μεταλλωρύχων

Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας απεργών μεταλλωρύχων έξω από ορυχείο του αυστραλέζικου ομίλου Aquarius Platinum κοντά στο Ράστενμπουργκ, βορειοδυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ.

Η χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία έγινε δύο ώρες μετά την ανακοίνωση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Ραντέμπε της καταστολής των “παράνομων συγκεντρώσεων” και της οπλοφορίας, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση στον τομέα των ορυχείων λευκόχρυσου στη χώρα.

Ο αυστραλέζικος όμιλος Aquarius Platinum, που είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος στον κόσμο στην εξόρυξη λευκόχρυσου, ανακοίνωσε την αναστολή έως την Κυριακή της λειτουργίας του ορυχείου του στο Κρόονταλ, κοντά στο Ράστενμπουργκ, στο βόρειο τμήμα της Νότιας Αφρικής, λόγω των αυξανόμενων κοινωνικών εντάσεων.
“Η επιχείρηση αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τις δραστηριότητές της εξόρυξης στο ορυχείο λευκόχρυσου του Κρόονταλ”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Platinum.

Ο όμιλος διευκρινίζει ότι η απόφαση αυτή “ελήφθη για να υπάρξει εγγύηση για την ασφάλεια των εργαζομένων και των υλικών αγαθών λόγω των αυξανόμενων εντάσεων και των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας μεταξύ των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε