Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Με δημόσια εμφάνιση διέψευσε το θάνατο του ο Χαμίς Καντάφι

ΦΩΤΟ REUTERS

Ντυμένος με στρατιωτική στολή, επισκέφτηκε νοσοκομείο με θύματα των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών. Ο καλύτερος τρόπος να διαψεύσει πως πέθανε…

Πλάνα της κρατικής τηλεόρασης έδειξαν τον Χάμις Καντάφι, τον νεότερο γιος του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, να επισκέπτεται τους τραυματίες. Η επίσκεψη έγινε την Τρίτη, σύμφωνα πάντα με την τηλεόραση.

Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Χάμις Καντάφι μετά την είδηση πως σκοτώθηκε σε βομβαρδισμούς της Συμμαχίας, την περασμένη εβδομάδα.

Ο 28χρονος Χάμις είναι ο μικρότερος από τους επτά γιους του Καντάφι. Είναι στρατιωτικός καριέρας και έχει φοιτήσει στη στρατιωτική ακαδημία και τη σχολή πολέμου της Ρωσίας. Διοικεί μία από τις ισχυρότερες ταξιαρχίες των κυβερνητικών δυνάμεων η οποία φέρει το όνομά του αφού είναι γνωστή ως “Ταξιαρχία Χάμις”.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση αυξάνει την πίεση καθεστώς Καντάφι, καθώς πρόσθεσε στην λίστα με τις κυρώσεις μία λιβυκή πετρελαϊκή εταιρεία και έναν κυβερνητικό οργανισμό.

Η απόφαση που εγκρίθηκε από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν η πετρελαϊκή εταιρεία al-Sharara και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Διοικητικών Κέντρων (ODAC) στην Ένωση, απαγορεύοντας παράλληλα στις ευρωπαϊκές εταιρείες να έχουν συναλλαγές μαζί τους.

Η κίνηση της ΕΕ αυξάνει τον αριθμό των νομικών προσώπων στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε 49. Η Ένωση έχει επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς και έχει παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία 39 ατόμων, ενώ κυρώσεις έχουν επιβληθεί και σε έξι λιμενικές αρχές.

Σύμφωνα με πηγές που σχετίζονται με τη μεταφορά πετρελαίου, η απόφαση να προστεθεί η al-Sharara, μία εταιρεία διανομής πετρελαίου και αερίου, στη λίστα με τις κυρώσεις φαίνεται ότι στοχεύει στη μείωση των παραδόσεων καυσίμων σε τμήματα της Λιβύης, τα οποία ελέγχονται ακόμη από τον συνταγματάρχη Καντάφι.

Ωστόσο, η Ένωση δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως ότι πρόκειται για αυτές τις δύο εταιρείες. Τα ονόματα αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαψεύδουν τον θάνατο του Χάμις Καντάφι

Σφαγή 85 αμάχων καταγγέλλει το καθεστώς Καντάφι – ΝΑΤΟ: «Δεν υπάρχουν στοιχεία»

Λιβύη: Δολοφόνησαν τον στρατιωτικό ηγέτη των αντικαθεστωτικών

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε