Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Με φορείο ξανά στο δικαστήριο ο Μουμπάρακ (ΦΩΤΟ)

Με φορείο ξανά στο δικαστήριο ο Μουμπάρακ (ΦΩΤΟ)

Με ασθενοφόρο έφτασε στο δικαστήριο του Καΐρου ο έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, καθώς σήμερα επαναλαμβάνεται η δίκη του.

Ο 83χρονος Μουμπάρακ μεταφέρθηκε με φορείο στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπως και τις προηγούμενες ημέρες.

Η δίκη του Μουμπάρακ, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση σε στρατιωτικό νοσοκομείο στα περίχωρα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, ξανάρχισε στις 28 Δεκεμβρίου μετά μια διακοπή τριών μηνών.

Ο έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και ηθική αυτουργία στις δολοφονίες διαδηλωτών. Αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει με την ποινή του θανάτου.

Για διαφθορά κατηγορούνται επίσης και οι δύο γιοι του Μουμπάρακ Αλάα και Γκαμάλ, καθώς και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ ελ Αντλι ο οποίος επίσης κατηγορείται και για τους θανάτους των διαδηλωτών.

«Τρέχουν» τις εκλογές
Ο επικεφαλής του κυβερνώντος στρατιωτικού συμβουλίου της Αιγύπτου Χουσέιν Ταντάουι εξέδωσε διάταγμα για επίσπευση της περιόδου των εκλογών για την Άνω Βουλή, μεταδίδουν τα κρατικά ΜΜΕ.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε δυο, αντί για τρεις γύρους όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αλ-Αχράμ, βάσει του διατάγματος, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στο διάστημα μεταξύ της 29ης Ιανουαρίου και της 22ας Φεβρουαρίου.

Μετά την απόφαση για επίσπευση της περιόδου διεξαγωγής των εκλογών η πρώτη συνεδρίαση της Άνω Βουλής θα διεξαχθεί νωρίτερα, στις 28 Φεβρουαρίου.

Ο τρίτος και τελευταίος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της Κάτω Βουλής αρχίζει αύριο, Τρίτη και ολοκληρώνεται στις 11 Ιανουαρίου.

Οι προεδρικές εκλογές στη χώρα έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε