Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Με κατάνυξη τα Χριστούγεννα στους Αγίους Τόπους – Δείτε βίντεο από εκεί

Με κατάνυξη τα Χριστούγεννα στους Αγίους Τόπους – Δείτε βίντεο από εκεί

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης χιλιάδες Χριστιανοί στους Αγίους Τόπους ετοιμάζονται να υποδεχτούν το μεγαλύτερο γεγονός στην θρησκειά μας, τη Γέννηση του Θεανθρώπου που δίνει ελπίδα. Κοσμοσυρροή στην Ιερουσαλήμ και τη Βηθλεέμ όπου φέτος αφίχθησαν 100.000 τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Μια αγκαλιά προσκυνητών έχει σχηματιστεί γύρω από την Εκκλησία της Γέννησης, που βρίσκεται στο σημείο όπου σύμφωνα με την παράδοση βρισκόταν η ταπεινή φάτνη όπου η Μαρία γέννησε τον Ιησού, ψάλλοντας το μήνυμα της Αγάπης. Ωστόσο η αιματοβαμμένη Μέση Ανατολή δεν ησυχάζει ποτέ ενώ κρούσματα βίας σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές του κόσμου στον νέο “πόλεμο των θρησκειών” που ξεκίνησε με την 11η Σεπτεμβρίου.

Ο λατίνος Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ, αρχιεπίσκοπος Φουάντ Τουάλ, απηύθυνε έκκληση υπέρ της Ειρήνης στη Μέση Ανατολή. “Αυτά τα Χριστούγεννα, ευχόμαστε η Ιερουσαλήμ να γίνει η πρωτεύουσα δύο εθνών, του ισραηλινού και του παλαιστινιακού, ένα παγκόσμιο μοντέλο καλής συνεννόησης και συνύπαρξης τριών μονοθεϊστικών θρησκειών”.

Περίπου την ίδια ώρα απαντώντας σε βλήματα όλμου και ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας, ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν τέσσερις στόχους στη Λωρίδα, τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους. Στο Ιράκ, η “Σούμουχ αλ-Ισλαμι” προειδοποίησε με ηχητικό μήνυμα “τους άπιστους, που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα”, γιά λόγαριασμό της “Αλ Κάϊντα του Ιράκ”.

Φέτος θα βρεθούν στους Αγίους Τόπους 100.000 προσκυνητές, οι διπλάσιοι δηλαδή από πέρυσι. Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν επισκεφθεί τη χώρα περίπου 2,4 εκατομμύρια Χριστιανοί. Το ένα τρίτο είναι προσκυνητές των Αγίων Τόπων. Σημειώνεται ότι η Ναζαρέτ, η οδός του Μαρτυρίου και το Όρος των Ελαιών βρίσκονται σήμερα εντός των ισραηλινών συνόρων ενώ η Βηθλεέμ όπου γεννήθηκε ο Ιησούς στη Δυτική Όχθη.

Φέτος περίπου 500 άδειες εξόδου δόθηκαν από το Ισραήλ σε Χριστιανούς της Λωρίδας της Γάζας για να προσκυνήσουν. Οι Χριστιανοί από τη Δυτική Όχθη μπορούν να ταξιδέψουν στα προσκυνήματα εντος του Ισραήλ χωρίς άδεια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε