Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Με κλείσιμο των σχολείων θα αντιδράσουν στην Ιταλία στις περικοπές Μόντι

Με κλείσιμο των σχολείων θα αντιδράσουν στην Ιταλία στις περικοπές Μόντι
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.11.2012 | 17:03

«Θα αναγκασθούμε να κλείσουμε τα καλοριφέρ και κατά συνέπεια να αυξήσουμε τις ημέρες των διακοπών για τους μαθητές», δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος των ιταλικών περιφερειών, Αντόνιο Σαΐτα.

«Είναι αδύνατον να δεχθούμε τις περικοπές σε βάρος των περιφερειών που αποφασίσθηκαν από την κυβέρνηση Μόντι, συνολικού ύψους πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ. Θα προσφύγουμε κατά του μέτρου αυτού σε όλα τα τοπικά δικαστήρια», πρόσθεσε ο Σαΐτα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Περιφερειών Upi επέλεξε να ανεβάσει τους τόνους, κάνοντας λόγο για «σύγκρουση με την κεντρική κυβέρνηση της Ρώμης» διότι «απαιτείται σεβασμός».

Από ιταλικές περιφέρειες εξαρτώνται 5.179 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την χώρα που φιλοξενούν 117.348 τάξεις και 2,5 εκατομμύρια μαθητές.

«Με τις τελευταίες περικοπές, δεν υπάρχουν χρήματα για την κανονική λειτουργία των καλοριφέρ. Θα εξηγήσουμε στους γονείς ότι η κυβέρνηση δεν έχει το θάρρος να περικόψει, πρώτα, από όλα, τα έξοδα που την αφορούν άμεσα», ολοκληρώνει ο Σαΐτα.

Ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Βιτόριο Γκρίλι δήλωσε έτοιμος να δεχθεί τους περιφερειάρχες της χώρας για να προσπαθήσουν να βρουν, από κοινού, μια λύση στο πρόβλημα τις μείωσης των χρηματοδοτήσεων της δημόσιας διοίκησης και να αποτραπούν δραστικές αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

  Ένταση και τραυματίες έξω από τη FORD που ετοιμάζει 6.200 απολύσεις

  Τα 3 εκατομμύρια θα φτάσουν οι άνεργοι στην Ιταλία

Γκάνα: 9 νεκροί και 55 παγιδευμένοι από την κατάρρευση εμπορικού κέντρου
   Διαδώστε αυτό το άρθρο