Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Με "λουκέτο" απειλούνται οι γερμανικοί Financial Times

Με `λουκέτο` απειλούνται οι γερμανικοί Financial Times
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.11.2012 | 14:01
Πρώτη δημοσίευση: 18.11.2012 | 14:00

Αν ανασταλεί η κυκλοφορία της εφημερίδας, 330 άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Το ενδεχόμενο να ανασταλεί η κυκλοφορία των Financial Times Deutschland και μαζί δύο ακόμη οικονομικών εκδόσεων του οίκου Gruener und Jahr (G+J) θα εξετάσει την Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Focus. Αυτή η εξέλιξη θα έχει ως συνέπεια την απώλεια 330 θέσεων εργασίας.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι FTD, από την έκδοσή τους έχουν ζημία 300 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μόνο για το 2012, η G+J αναμένει απώλειες περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ και για τις τέσσερις οικονομικές εκδόσεις της (FTD, Capital, Boerse Online, Impulse). Από αυτές, είναι πιθανόν να διασωθεί μόνον το περιοδικό "Capital" και 20 εργαζόμενοι. Σήμερα οι οικονομικές εκδόσεις της G+J απασχολούν 350 άτομα, εκ των οποίων 200 συντάκτες.

Σύμφωνα δε με ένα από τα πιθανά σχέδια διάσωσης της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας, οι FTD θα μπορούσαν κάποιες ημέρες της εβδομάδας να κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρονικά ή σταδιακά να περιοριστούν στην ηλεκτρονική έκδοση. Από τον εκδοτικό οίκο πάντως ανακοινώθηκε ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί κάποια οριστική απόφαση, ενώ εκπρόσωπος της G+J έκανε λόγο για «εικασίες» τις οποίες δεν επιθυμεί να σχολιάσει.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο