Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Με συλλήψεις ξεκίνησε η άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης

REUTERS
Λίγες ώρες μετά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Συρία οι δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος Άσαντ, συνέλαβαν αριστεριστή ηγέτη της αντιπολίτευσης.
Η αστυνομία της Συρίας προχώρησε στη σύλληψη ενός αριστερού ακτιβιστή της αντιπολίτευσης αργά το βράδυ της Τρίτης, υπονομεύοντας στην πράξη την αξιοπιστία της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ-Άσαντ λίγες ώρες νωρίτερα, να προχωρήσει στην άρση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, που είχε επιβληθεί πριν από 48 χρόνια και ίσχυε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τους πρωτεργάτες των κινητοποιήσεων για την εκδημοκρατικοποίηση της χώρας, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την πάταξη της αδιαφάνειας και της διαφθοράς, το περιστατικό αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους, ότι η πολιτική πρωτοβουλία του καθεστώτος Άσσαντ, στοχεύει απλώς στην εκτόνωση της έντασης και δεν πρόκειται να σταματήσει την καταπίεση των πολιτών.

 
Όπως καταγγέλλουν ακτιβιστές και στελέχη των αντικαθεστωτικών, άνδρες που ανήκουν στο μισητό Τμήμα Πολιτικής Ασφάλειας, της αστυνομίας της Συρίας, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ουσιαστικά απήγαγαν από το σπίτι του στην πόλη Χομς, τον αριστεριστή ακτιβιστή και στέλεχος της αντιπολίτευσης Μαχμούντ Ίσα.
 
Η Χομς αποτελεί από την έναρξη των αναταραχών στη χώρα ένα από τα προπύργια των διαδηλωτών και των αντικαθεστωτικών, που ζητούν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις αλλά και την απομάκρυνση του Άσαντ και μόνο από τη Δευτέρα σύμφωνα με τους ίδιους, 20 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας του καθεστώτος.

 

 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε