Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Με την Αλβανική σημαία στη Βουλή των Σκοπίων

Πηγή φωτογραφιας εφημερίδα Το Έθνος
Πηγή φωτογραφιας εφημερίδα Το Έθνος

Την ώρα που η χώρα μοιάζει να βυθίζεται σε χάος και πολλοί μιλούν ακόμη και για απειλή εμφυλίου πολέμου η εγκατάσταση του αλβανικής καταγωγής νέου προέδρου της Βουλής στο γραφείο του μοιάζει έτοιμη να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Ο Ταλάτ Τζαφέρι αμέσως με την εγκατάστασή του στο γραφείο του τοποθέτησε πλάι στη σημαία των Σκοπίων και την σημαία της Ε.Ε. Εκείνη της Αλβανίας.

Κίνηση που, παρά την καταγωγή του, είναι τουλάχιστον υπερβολική και από πολλούς εντός της χώρας (και όχι μόνο) θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως προκλητική.

Ειδικά σε μια περίοδο που τα Σκόπια είναι σε αναβρασμό λόγω της απαίτησης των αλβανόφωνων να αναγνωριστεί ως επίσημη γλώσσα του κράτους και η αλβανική.
Σε κάθε περίπτωση η κίνηση του προέδρου της Βουλής των Σκοπίων δεν ενόχλησε τον πρέσβη της Ε.Ε. στη χώρα ο οποίος έσπευσε να τον συγχαρεί και να τον στηρίξει.
Σέρβοι και Ρώσοι την ίδια ώρα βλέπουν “δάκτυλο” της Ε.Ε. Πίσω απ’ τις κινήσεις των αλβανόφωνων, όπως άλλωστε και στήριξη από τις ΗΠΑ.
Το ζήτημα ωστόσο για όσους προσπαθούν να ανακόψουν τον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό είναι πως το αντίπαλο δέος στο εσωτερικό ακούει στο όνομα Νίκολα Γκουέφσκι ο οποίος έχει αμαρτωλό παρελθόν…
Τη συγκυρία, λένε κάποιοι κύκλοιι, εκμεταλλεύονται πλήρως όσοι θέλουν να καταστήσουν τη χώρα μαριονέτα στα χέρια ΗΠΑ και Ε.Ε. Για την επιβολή των συμφερόντων τους και “δούρειος ίππος” για την “άλωση” είναι το αλβανόφωνο στοιχείο.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε